zaterdag 23 februari 2013

Zeven dagen lang (151)

17 t/m 23 februari

ZONDAG Zuur
Zwolle zegeviert + Zoggel ziekjes = Zwarte zondag

MAANDAG Komt-ie-dan-hè
De meteorologen voorspellen voor morgen een paar vlokken sneeuw op de Waddeneilanden! Bert, de winterdienstregeling! Bert!

DINSDAG Gezien op 192tv
Sandra Kim. Niemand kon overtuigender zingend langs een volleybalnet lopen dan Sandra Kim.

WOENSDAG Lalalalala
Na de 1-0 van Galatasaray klinkt de Feyenoord-tune door het stadion. Zou dat de reden zijn dat Wesley Sneijder vervolgens speelt als een natte krant?

DONDERDAG Misleidend
'16 jaar cel voor Ajax-hooligan' (Teletekst en andere media)
Vreemd, dat 'Ajax-hooligan'. Het blijkt namelijk te gaan om een dodelijke schietpartij na een verkeersruzie. Dat de dader er als hobby het hoofdstedelijke hooliganisme op na houdt, is dan toch niet relevant? Volgens mij wordt er bij zulke zaken in de regel verwezen naar de naam van de dader ('14 jaar cel voor Volkert van der G.'), het slachtoffer ('10 jaar cel voor moord op Henk de Vries'), de plaats ('3 jaar cel voor schietpartij Amsterdam-West') of de specifieke context ('6 jaar cel voor afrekening vastgoedsector'). Als de dader nu een Ajax-speler zou betreffen, dan is het iets anders, want die ontleent zijn bekendheid aan zijn beroep; deze meneer niet. Als ik zo'n headline zie, dan denk ik dat de man veroordeeld is voor een Ajax-gerelateerd misdrijf, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

VRIJDAG Life in a nutshell
Precies een halfjaar geleden - nou ja, een halfjaar en een dag, 21 augustus - zat ik in Kroatië in een snikhete bus waarvan de airconditioning stuk was hevig te verlangen naar de winter.
Vanavond, een halfjaar later, stik ik de moord van de kou in de spookachtige Trendwork Arena in Sittard en sta ik hevig te verlangen naar de zomer.

ZATERDAG Held
Ryan Giggs scoort vanmiddag de 0-2 bij Queens Park Rangers-Manchester United (0-2). Giggs debuteerde voor United op 3 maart 1991 (Manchester United-Everton, 0-2). Dit staatje laat zien hoe oud de huidige ploeggenoten van Giggs toen waren:

1 opmerking:

ditisstefan zei

Giggs is wel een held ja. En terwijl ik naar een dik wit lakenpak kijk buiten, kan ik niet anders dan ook hevig verlangen naar zon. Veel zon. En warmte.