zaterdag 19 januari 2013

Zeven dagen lang (146)

13 t/m 19 januari

ZONDAG 'Fire that idiot!'
Gezien: de documentaire The Four Year Plan op Eredivisie Live, over de opkomst van Queens Park Rangers na de overname door Flavio Briatore in 2007. Wat een proleet, die Briatore! Aan de lopende band trainers ontslaan, namen van supporters eisen die om zijn vertrek scanderen, en als QPR dan afstevent op de titel wéér de trainer willen ontslaan omdat ze een keer gelijkspelen...
Deze documentaire laat indringend zien hoe groot de verderfelijke invloed is van het grote geld op het Engelse voetbal, en hoe zwaar de liefhebbers en romantici het te verduren hebben.
(Update 19-1, 14.18 uur: Het kan nog idioter: Southampton heeft Nigel Adkins ontslagen! De manager die twee seizoenen op rij met Southampton wist te promoveren en nu op een alleszins verdienstelijke 15de plek staat in de Premier League is aan de kant geschoven door de Italiaanse eigenaar. Schande! De spelers zijn begrijpelijkerwijs ook boos.)

MAANDAG Volksgezondheid
Matthijs die zijn gast Maarten Ducrot afkapt wanneer die de limiet van vijftien seconden om iets uit te leggen overschrijdt, Jan Mulder die als enige nog gelooft in een complot tegen Lance Armstrong (of doet alsof), het honderdvierendertigste rockbandje dat jubelend wordt aangekondigd als the next best thing, Mulder die live de pijn van een bevalling moet ondergaan... Ja, ja, De Wereld Draait Door is weer begonnen.
En voor later deze week staat alweer aangekondigd: Bart van Loo, een totale zot die ooit tien minuten lang als een speedverslaafde zat te razen over Franse chansons en sindsdien niet op de zwarte lijst is gezet maar nu al voor de vierde keer mag aanschuiven.
Ik ga dit seizoen maar niet te vaak kijken, anders draai ik nog door.

DINSDAG Brammetjes
De naam 'Bram' is gestegen van de 16de naar de 2de plaats in de lijst met populaire babynamen.
Dat zal toch niet door Bram de Moszko komen?
Of is het toch de verpletterende indruk die de nieuwe GroenLinks-leider Bram van Ojik op jonge ouders heeft gemaakt?

WOENSDAG Voornemen
Er bestaat een boek getiteld: Madame Bovary's Ovaries. A Darwinian Look at Literature (2005).
Ik ga er ook zo een schrijven: Homerus' Homeruns. Baseball in Classical Antiquity.

DONDERDAG Veel succes
Jeroen Dijsselbloem is de enige kandidaat voor het voorzitterschap van de 'eurogroep'.
Als je in deze tijden de enige kandidaat bent voor een vacature, dan zegt dat volgens mij genoeg over de aantrekkelijkheid van de functie...

VRIJDAG Failra
Op het spoor is een 'plaat' van een Fyra-trein gevonden.
Waarschijnlijk betreft het de plaat voor de kop van de politici en topmannen die de invoering van dit gedrocht op hun geweten hebben.

ZATERDAG 'Dat stadion ga je toch ook niet omkantelen'
Morgen de klassieker Ajax-Feyenoord!
Ter voorbereiding: Rotterdamse joden.

Geen opmerkingen: