zaterdag 15 december 2012

Zeven dagen lang (141)

9 t/m 15 december

ZONDAG Wegens succes verlengd
Opmerkelijk: voor een film, een televisieprogramma, een boek, etc. wordt altijd reclame gemaakt bij verschijning, maar dat geldt niet voor musicals, daar wordt pas reclame voor gemaakt aan het eind van de cyclus: 'X houdt er binnenkort mee op!'; 'Y, nog maar een paar weken te zien!'

MAANDAG De grensrechter
Geheel volgens verwachting beginnen nu allerlei bobo's de dood van de grensrechter te misbruiken om hun persoonlijke ijdelheid te bevredigen. KNVB-voorzitter Michael van Praag roept met overslaande stem dat Sparta-trainer Michel Vonk geroyeerd zou moeten worden: 'Trainers als Vonk horen niet in onze sport thuis'.
Wat heeft die Vonk nou helemaal gezegd? Alleen dat hij niet gelooft dat Donovan Deekman expres op zijn tegenstander ging staan. Hij erkent nota bene onmiddellijk dat een scheidsrechter de rode kaart kan trekken voor een dergelijke overtreding.
Bovendien mag Michael van Praag wel achteraan in de rij gaan staan als het over ethiek en goede manieren gaat. Iemand die de witteboordencrimineel Sepp Blatter steunt en zelf hoog op de lijstjes staat om de Zwitser op te volgen als baas van de door en door corrupte FIFA mag wel een toontje lager zingen.
Voor een indruk van de persoon Van Praag: 'Van Praag houdt er een eigen huwelijksmoraal op na. Hij is vijf keer getrouwd, maar clubgenoten vertelt hij zonder ironie dat dit ligt aan zijn trouwe natuur. In tegenstelling tot de meeste mannen gaat hij niet vreemd. Als hij een leuke nieuwe vrouw ontmoet ontbindt hij gewoon zijn huwelijk.' (Menno de Galan, De coup van Cruijff, 2012, p. 31)
Hypocriete huichelaar.

DINSDAG Puinhopen
De kerstkaarten worden niet of met grote vertraging bezorgd, de treinen rijden niet of met grote vertraging, lang leve de privatisering van overheidsdiensten.
Bedrijven als PostNL en NS/ProRail zijn eigenlijk in een rare economische situatie terechtgekomen. Normaal is het volgens mij zo dat een onderneming probeert zoveel mogelijk klanten te krijgen, maar voor de post en de spoorwegen is het momenteel aantrekkelijker minder klanten te hebben, want die kosten meer (personeel, materieel) dan dat ze opleveren.

WOENSDAG Theo?
Forenzenkrant Spits plaatst een foto bij het artikel over de actie 'Zonder respect geen voetbal'. Op die foto is iets opmerkelijks te zien: Zoek de Theo Maassen.

DONDERDAG Failra
NS en NMBS overleggen morgenmiddag in Brussel over de grote problemen met de Fyra-trein.
Ik vermoed echter dat het overleg moet worden uitgesteld omdat de NS-delegatie onderweg naar Brussel strandt vanwege een defecte Fyra-trein.

VRIJDAG Mestreech
Even trilde ik van woede over die Vinkenslag-familie die een miljoen euro wist af te troggelen van de gemeente Maastricht om hun woonwagen een paar meter te verplaatsen.
Maar bij nader inzien moet ik niet boos zijn op Vinkenslag, maar op de gemeente Maastricht. Wat zit daar voor een stelletje slaapkoppen op het gemeentehuis dat ze een miljoen euro aan de familie geven om de wagen te laten verplaatsen? Waarom niet gewoon op basis van een offerte een bedrijf inhuren om dat te doen met het vriendelijke verzoek de rekening naar de gemeente op te sturen?

ZATERDAG Ankerpunt
Het zijn woelige tijden. Overal is het crisis, de beschaving stort ineen, niets is meer wat het was. Gelukkig is er elk jaar in december een traditie die nooit verandert:
Co Stompé vliegt eruit in de eerste ronde van het WK darten.

Geen opmerkingen: