zaterdag 20 oktober 2012

Zeven dagen lang (133)

14 t/m 20 oktober

ZONDAG Mededeling van de redactie
In tegenstelling tot wat uit de praktijk van de laatste tijd zou kunnen worden afgeleid is het nog altijd mogelijk te reageren op de hier geplaatste blogberichten.
Voor de haters: dat kan ook anoniem.

MAANDAG De muil van de tijd
'Zo ging het altijd. Zodra het leven eens bij hoge uitzondering ten volle de moeite waard bleek, men er maar niet genoeg van krijgen kon en het zo voorgoed zou willen vast houden, dan kwam de tijd om het te verzengen. Dan gaat alles veel te snel in zijn werk en eenmaal voorbij, maakt het eenzelfde verblindend felle en toch onwezenlijke indruk, als ware het leven bij magnesiumlicht opgenomen.'
(J. van Oudshoorn, Tobias en de dood, 1925, p. 113)

DINSDAG Kip
Poster op station: '95% van alle kipverkoop is plofkip. Zo'n dier kan soms nauwelijks meer lopen.'
Daar ga ik wel vanuit, ja. Ik zou toch raar staan te kijken als mijn kipfiletje ineens van het bord af wandelt.

WOENSDAG Jan Wijn
Programma van Omroep Max: Wijn aan Gort. Over een wijnboertje dat Ilja Gort heet.
Dan zit Jan Slagter dus achter zijn bureau een naam voor het programma te bedenken en komt hij met Wijn aan Gort. Dan krijg ik toch spijt dat ik Slagter niet in de cabaret top 100 heb opgenomen. Wijn aan Gort!

DONDERDAG Herfst'vakantie'
Hoe komt de NS in godsnaam op het onzalige idee om uitgerekend in de herfstvakantie massaal aan 'geplande' werkzaamheden te beginnen en met kortere treinen te gaan rijden? Denken ze dat iedereen nog op school zit of zo?
De enige treinforenzen die deze week herfstvakantie hebben zijn middelbareschooldocenten.
Bovendien gaan in de herfstvakantie mensen die normaal nooit met de trein gaan, zoals gezinnen met kinderen, nu wel dagtripjes maken met de trein. Er zijn dus eerder meer dan minder reizigers.

VRIJDAG Einde der tijden
Zelden zo'n gitzwarte avond meegemaakt. Eerst bij thuiskomst moeten lezen dat Rabobank ermee ophoudt - het einde van het Nederlandse wielrennen. Daarna een op alle fronten dramatische vertoning in het stadion - het naderende einde van betaald voetbal in Oss. En dan ook nog de Televizierring voor The Voice - het einde van de geestelijke gezondheid van de Nederlandse tv-kijker. Ik krijg steeds meer begrip voor dat einde der tijden van komende december.

ZATERDAG M'n kop tussen de Bankschroef
Na bijna zevenentwintig jaar een tevreden klant van de Rabobank te zijn geweest overweeg ik nu over te stappen naar een andere bank. Dan houden we er ook maar meteen helemaal mee op, nietwaar?

Geen opmerkingen: