zaterdag 29 september 2012

Zeven dagen lang (130)

23 t/m 29 september

ZONDAG AOW-leeftijd
PSV-Feyenoord 3-0, dramatisch natuurlijk, maar het grootste echec van de middag is commentator Theo Reitsma (70). De oude zit werkelijk overal naast. Hij haalt continu spelers door elkaar, als er voor buitenspel wordt afgefloten vraagt hij zich af welke overtreding de scheids geconstateerd heeft, om na het zien van de herhaling tevreden te concluderen dat de scheids er inderdaad naast zat met die overtreding, enzovoort.
Heeft u nu uw zin, meneer Alexander Pechtold, met uw doorwerken tot den dood erop volgt?

MAANDAG Facebookrellen
Wat is die Alexander Klöpping toch een smakeloze pannekoek. Zit-ie daar bij DWDD als een Sipke de Pruillip te mokken en te stampvoeten dat alle mensen die de vraag stellen naar de rol van de asociale media bij de Facebookrellen in Haren kansloze fossielen zijn die nergens iets van afweten.
En zelf ook maar niet de schaduw van een suggestie doen voor hoe dan wél om te gaan met deze nieuwe opstandige horden.
'Toen het boek werd geïntroduceerd waren mensen bang dat niemand meer naar buiten zou gaan', dreint hij ook nog, waarschijnlijk bedoeld als argument ergens voor of tegen, of zo. Wanneer denkt hij dat het boek 'geïntroduceerd' werd? In 1995? Geïntroduceerd... alsof het de nieuwste gadget van het slavendrijversbedrijf Apple betrof...
Ook oliedom van DWDD trouwens om zogenaamd te willen discussiëren over de schuldvraag en dan met Klöpping en Danny Mekic alleen maar een afvaardiging van de asociale media uit te nodigen. Geen wonder dat zij diezelfde media dan vervolgens overal van vrijpleiten, ze verdienen er immers hun brood mee.

DINSDAG The right man for the Job
Job Cohen gaat de commissie leiden die onderzoek moet doen naar de rellen in Haren.
De eerste conclusie van Job is al uitgelekt: 'Het waren dan wel kut-relschoppers, maar het zijn wel ónze kut-relschoppers.'

WOENSDAG Inbrekers
SP en GroenLinks noemen Fred Teevens uitspraak dat het tot het 'beroepsrisico' van een inbreker behoort dat hem iets overkomt 'een oproep tot geweld.'
Deze uitspraak van SP en GroenLinks lijkt me eerder een oproep tot lekker zorgeloos inbreken.

DONDERDAG Newspeak
De Vlaamse krant De Morgen - vrijzinnig van signatuur maar Roomser dan de paus - schaft het woord 'allochtoon' af.
'It's a beautiful thing, the destruction of words', zegt de gehersenspoelde lexicograaf Syme al in George Orwell's Nineteen Eighty-Four.
Vanzelfsprekend kan ook de Amsterdamse PvdA niet achterblijven. Raadslid Iman Akel wil dat ook hier het woord 'allochtoon' taboe wordt: 'De allochtoon bestaat niet.'
Laten we dan ook maar eens de woorden 'man' en 'vrouw' afschaffen. Want de man bestaat niet! Altijd maar die berichten: 'Een 26-jarige man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag...'; 'Politie bekeurt 35-jarige man...'; 'Man verdacht van poging tot doodslag...', enzovoort.
Dat is toch onnodig stigmatiserend!

VRIJDAG Even twee ton kort slaan
UEFA Maffia, UEFA Maffia, UEFA Maffia, UEFA Maffia, UEFA Maffia,
UEFA Maffia, UEFA Maffia, UEFA Maffia, UEFA Maffia, UEFA Maffia,
UEFA Maffia, UEFA Maffia, UEFA Maffia, UEFA Maffia, UEFA Maffia,
UEFA Maffia, UEFA Maffia, UEFA Maffia, UEFA Maffia, UEFA Maffia.

ZATERDAG Vrijspraak Ron P.
Stel, ik maak iemand dood, jat zijn of haar usb-stick en externe harde schijf en ga vervolgens nog een paar keer pinnen met het pinpasje van het slachtoffer. Vervolgens beken ik in voorarrest alles tegenover een medegedetineerde.
Dan word ik dus toch gewoon vrijgesproken?
Gefeliciteerd, advocaat Ruud van Boom, van harte gefeliciteerd, ik hoop dat u lekker slaapt vannacht.
En hoedt u, nabestaanden van Christel Ambrosius, want Ruud van Boom heeft de smaak te pakken:
'Ruud van Boom heeft verder ook goede hoop dat hij de veroordeling tot 18 jaar, die P. kreeg voor de moord op Christel Ambrosius, met succes bij de Hoge Raad kan aanvechten. ''We hebben daarvoor inmiddels tien argumenten aangevoerd'', vertelt Van Boom. ''Ik heb hele goede hoop dat die veroordeling alsnog teniet wordt gedaan.''' (nu.nl)
Een van die 'argumenten': er is weliswaar een druppel sperma van Ron P. op het bovenbeen van Ambrosius gevonden, maar P. had een geheime relatie met Ambrosius en had de dag voor de moord seks met haar, waarna de 'echte' dader de dag erna Rons sperma naar het bovenbeen van Ambrosius 'versleepte'. Gezien het denkraam van de rechtspraak in Nederland sluit ik niet uit dat de Hoge Raad hier in meegaat...
Volgens mij komen er als Ruud van Boom zijn toga optilt twee bokkenpoten tevoorschijn. Meer en meer raak ik ervan overtuigd dat er in 'advocaat van de duivel' een pleonasme schuilt.

Geen opmerkingen: