zaterdag 15 september 2012

Zeven dagen lang (128)

9 t/m 15 september

ZONDAG Hero naar zero?
Opmerkelijk hoe onzichtbaar Hero Brinkman is in deze campagne. Veel mensen hadden bij de PVV immers het gevoel van 'ze hebben wel een punt, maar Wilders gaat veel te ver'. Brinkman is PVV-light, de agenda van Wilders maar zonder de scherpe randen. En toch stevent hij af op 0 zetels.
Blijkbaar is er een zeker in zetels uit te drukken startkapitaal nodig voor zoiets gaat lopen, net zoals je soms een volledig leeg terras ziet temidden van volle terrassen, niet omdat dat specifieke terras nu zo slecht is, misschien wel integendeel, maar omdat niemand er als eerste durft te gaan zitten.

MAANDAG Treinterreur
In de trein doen een paar Marokkanen er alles aan om mij woensdag op Wilders te laten stemmen. De grote vraag wanneer u dit leest is natuurlijk: is het ze gelukt...?

DINSDAG Appie happie
Albert Heijn heeft besloten haar leveranciers minder te betalen om zo de uitbreiding van de supermarkt in het buitenland te kunnen bekostigen.
O, werkt dat zo?
Dat principe zal ik zaterdag dan ook eens ten uitvoer brengen aan de kassa: gewoon minder betalen dan er op het bonnetje staat. En dan als reden opgeven dat ik de volgende keer op vakantie meer geld wil overhouden om te spenderen.
Kijken wat ze doen.

WOENSDAG Groen en geel
Sap (GroenLinks, 3 zetels) staat met haar achterban als een dolle te juichen om het resultaat van de PVV (15 zetels).
Nu al topfavoriet voor de verkiezing Gotspe van het Jaar.

DONDERDAG Schaamrood
Ook een goede kandidaat: Wim Kok aan de zijde van Samsom op het podium bij de PvdA in Paradiso, met een juichende Hans Spekman op de achtergrond.
Een paar maanden geleden lag Kok nog zwaar onder vuur binnen de partij nadat de voormalige socialistenleider in zijn huidige leven als goedbetaalde commissaris bij PostNL schaamteloos het ontslaan van duizenden werknemers en het uitdelen van exorbitante bonussen aan bestuurders goedkeurde: 'Veel PvdA'ers schamen zich dood. Ik ook', aldus Spekman toen.
Blijkbaar gaat zelfs voor Spekman politiek succes uiteindelijk boven principes.

VRIJDAG Hillsborough-rapport
Meer dan ooit geldt: Don't Buy The Sun.

ZATERDAG Stemmen
Hee, Neil Young heeft een nieuwe cd uit. O nee, het is Tyler Ramsey!

1 opmerking:

stefan zei

Baas die Tyler Ramsey, soms speelde hij solo als support voor Band of Horses en daarna gewoon met de band zelf hoofd act.