zaterdag 25 augustus 2012

Zeven dagen lang (125)

19 t/m 25 augustus

ZONDAG Kapseltje
Logisch dat Ajax de Zweedse aanvaller Tobias Sana heeft aangetrokken. Frank de Boer had immers nog wat goed te maken na zijn ongelukkige opmerkingen over homo's in de voetballerij.

MAANDAG Zoek de leider
Emile Roemer als premier zou een ramp zijn voor ons land, waarschuwt menigeen.
Eerlijk gezegd zit er dit keer werkelijk geen enkele lijsttrekker bij die geschikt lijkt voor dit ambt...

DINSDAG Home
Weer thuis van vakantie, de tv aan, en het eerste wat ik zie is het hoofd van Thijs van de Brink. Oost, west, Thijs best.

WOENSDAG Historiën
Aanrader: de serie '125 jaar voetbal in Nederland' van Frans van den Nieuwenhof in VI. Elke woensdag geniet ik van de prachtige verhalen over de doldwaze beginjaren van het voetbal in ons land. Hopelijk worden de losse afleveringen uiteindelijk gebundeld in een boekwerk. Dat zal vast minder goed verkopen dan Gijp en Genee, maar deze verhalen verdienen het in een boek uit te monden.

DONDERDAG Feyenoord-Sparta Praag
Zevert ten Napel: 'Zou Jack Tuyp niet de ideale spits voor Feyenoord zijn?' Helaas was er niemand in de buurt om te zeggen: 'Meneer Ten Napel, gaat u na afloop maar mee met die mannen in witte jassen daar.'

VRIJDAG Pussy Riot (I)
Er is slechts één reden te bedenken om de Pussy Rioters naar een Siberisch strafkamp te sturen, maar dat is dan ook meteen een doorslaggevende reden: aandachtshoer Madonna heeft de zaak schaamteloos misbruikt om publiciteit voor haar eigen versleten artistieke product te genereren.
Als zo'n sekreet zich ineens opdringt als je partner in crime zou ik een enkeltje werkkamp overigens in dankbaarheid aanvaarden.

ZATERDAG Pussy Riot (II)
Het poesjesoproer. Klinkt als de nieuwe roman van Maarten 't Hart.*

Geen opmerkingen: