zaterdag 21 juli 2012

Zeven dagen lang (121)

15 t/m 21 juli

ZONDAG K.O.
Na Gerrit Komrij nu ook Rutger Kopland dood. Oostveen voorspelde het vorige week al ongeveer. Overigens: Komrij, Kopland, Kouwenaar... We hopen voor Gerrit Kouwenaar (geb. 1923) dat de dood niet alfabetisch met de zeis aan het maaien is geslagen.

MAANDAG Omvallend
'Opvallend genoeg haalt 50Plus zijn kiezers volgens de peiling van De Hond vrijwel alleen onder 50-plussers.' (Sp!ts, 16 juli, p. 5)
Hoezo opvallend genoeg? Opvallend genoeg haalt de Partij voor de Dieren zijn kiezers vrijwel alleen onder dierenvrienden?

DINSDAG Afwatering
Wateroverlast in Den Haag CS door de verbouwing van het station. En ik had de ingenieurs er begin mei toch al subtiel voor gewaarschuwd. Die lui hebben blijkbaar concretere aansporingen nodig.

WOENSDAG Onsterfelijke nachtegaal
Nee, dichter Leo Vroman (97) is nog niet dood. Hij zoekt zijn dagboek uit 1940 dat hij al sinds eind 1942 kwijt is. Wie kan hem helpen?

DONDERDAG Vaarwel
De conducteurs beginnen hun obligate waarschuwing dat je niet moet vergeten uit te checken altijd met de frase 'Als u ons hier gaat verlaten...'. Dat klinkt zo definitief. Maar dat is het nooit.

VRIJDAG Superheld
Gezien: twee roomblanke broertjes in een Italië-shirtje met achterop: 'Balotelli'.
Je houdt het niet tegen.

ZATERDAG Tour '12
Morgen de laatste Avondetappe met Mart Smeets. Einde van een tijdperk. Hopelijk wordt hij na afloop tot ridder geslagen, serieus. Sir Mart Smeets, voor minder doe ik het niet.
Wel jammer trouwens dat het weblog wtfdraagtmart.wordpress.com (100% caps lock) dit jaar niet verder is gekomen dan de vierde etappe. En dat terwijl Mart deze week nog wel een van zijn befaamde Noorse truien aan had! (pica).

Geen opmerkingen: