zaterdag 7 juli 2012

Zeven dagen lang (119)

1 t/m 7 juli

ZONDAG Finale
Raar dat de Spaanse tv nog steeds die Sara Carbonero de interviews met spelers laat doen terwijl ze een relatie heeft met Iker Casillas. Op het moment dat je in de gaten krijgt dat zo'n muts een speler heeft gestrikt haal je haar toch van de presentatie af? Je laat Yolanthe toch ook niet Sneijder interviewen? Of Sylvie Van der Vaart? Of Henk Spaan Van Persie?

MAANDAG Oostenrijk 2012 (I)
Watervallen, een bergwandeling, loslopende koeien. Een kraakhelder bergmeer, een fabelachtig uitzicht. Alles even verkwikkend.

DINSDAG Oostenrijk 2012 (II)
Op de tv op de kamer is BVN tv helaas 'verschlüsselt'. Maar de teletekst doet het wel! En dan zijn er nog lui die menen dat teletekst hopeloos verouderd is. Integendeel, het breekt door alle coderingen heen.

WOENSDAG Oostenrijk 2012 (III)
Er staat hier in het bergdorpje waar ik verblijf nog een telefooncel. En het telefoonboek dat erin ligt is nog volledig intact. Tranen in mijn ogen, er is nog beschaving.

DONDERDAG Oostenrijk 2012 (IV)
Ik krijg boven op de Obersalzberg om de tien seconden een smsje: 'In Duitsland gelden de volgende tarieven', 'In Oostenrijk gelden de volgende tarieven', 'In Duitsland gelden de volgende tarieven', 'In Oostenrijk gelden de volgende tarieven', enzovoort.
Jammer dat Hitler nog geen mobieltje had, dan was hij al voortijdig krankzinnig geworden.

VRIJDAG Oostenrijk 2012 (V)
Zwarte Zaterdag heet het als de snelwegen dichtslibben met vakantiegangers. Op de terugweg is het eerste wat ik op de radio hoor dat Wout Poels eruit is en dat Gesink, Ruijgh, Kruijswijk en Mollema gevallen zijn en op grote achterstand rijden. Dat noem ik dan Zwarte Vrijdag.

ZATERDAG Herintreder
Louis van Gaal is de nieuwe bondscoach. En Danny Blind is zijn assistent. Lekker dan, wordt het weer zo'n Ajax-kliekje. De KNVB kreeg de laatste tijd het verwijt dat met Cocu en Faber naast Van Marwijk er een te hoog PSV-gehalte zou zijn, wat tot uitdrukking zou zijn gekomen in de selectie van Willems en Strootman ten faveure van Emanuelson en Anita. Kan zo zijn, maar dan moet je natuurlijk niet het ene kliekje vervangen door het andere, daar schiet je netto nog geen bal mee op.

Geen opmerkingen: