zaterdag 23 juni 2012

Zeven dagen lang (117)

17 t/m 23 juni

ZONDAG Portugal-Nederland
Zoggels oordeel: Stekelenburg 7 - Van der Wiel 4 - Vlaar 5 - Mathijsen 5 - Willems 4 (Afellay 4) - De Jong 6 - Van der Vaart 6 - Robben 5 - Van Persie 4 - Sneijder 5 - Huntelaar 4

MAANDAG Misplaatst
Het EK-journaal citeert dagelijks uit de buitenlandse kranten. Die lopen momenteel over van leedvermaak over het echec van Oranje, de Duitse kranten voorop. Dat is prima, dat moet je kunnen incasseren, als het andersom was geweest hadden wij ons ook doodgelachen. Maar het leedvermaak in de Belgische kranten is werkelijk stuitend. Als ze daar eerst eens naar zichzelf kijken, de laatste keer dat ze zich voor een EK hebben gekwalificeerd was in 1984! Dat is hetzelfde als wanneer je op de bowlingbaan iemand die steeds zijn bal in de goot mikt in zijn gezicht uitlacht, terwijl je zelf zo'n bal nog niet eens kunt optillen.

DINSDAG Schaamteloos en smakeloos
Johnny Heitinga vindt het nodig via twitter de hele wereld in te prenten dat hij prinsheerlijk met een privéjet naar Ibiza is gevlogen.
Die foto ook... Als je dat vrouwtje van hem niet van tv had gekend, zou je zeggen dat op de foto te zien zijn: links de tweejarige dochter van Heitinga, rechts zijn dochter van tien.

WOENSDAG VI Oranje
Uitentreuren is dit toernooi geklaagd over de positionering van Arjen Robben als rechtsbuiten. Als pure linkspoot zou hij alleen maar naar binnen trekken, wat hem extreem voorspelbaar maakte en dus gemakkelijk af te stoppen. Hij had dan ook linksbuiten moeten spelen volgens Derksen c.s. Maar als hij stijf links is, dan kan hij als linksbuiten toch alleen maar linksom, dat is toch net zo voorspelbaar?

DONDERDAG Noodweer
21 juni, de langste dag van het jaar, maar het is om half 9 al pikdonker. Vorig jaar stond ik geloof ik ook al te schuilen voor uit pikdonkere onweerswolken neerkletterende stortregens. Het jaar dáárvoor heb ik de hele avond nauwkeurig de lucht bestudeerd om het precieze moment te kunnen bepalen waarop het echt donker was geworden. Zo verglijden de jaren die ons gegeven zijn.

VRIJDAG Samaras
Antonis Samaras is de nieuwe premier van Griekenland. Hij wordt ook algemeen beschouwd als een van de hoofdverantwoordelijken voor de deplorabele staat waarin het land verkeert. Toch wel curieus dat hij dan nu de baas wordt. Dat is bijna hetzelfde als wanneer Ad Melkert na de verkiezingen van 2002 premier zou zijn geworden.

ZATERDAG Durf te vragen
Waarom reist gans Limburg op zaterdag af naar 's-Hertogenbosch om te winkelen? Hebben ze daar geen winkels?

Geen opmerkingen: