zaterdag 5 mei 2012

Zeven dagen lang (110)

29 april t/m 5 mei

ZONDAG Schaal (I)
F. de Boer: 'We hebben de schaal met één hand vast, nu moet die andere hand er zo snel mogelijk bij komen.' Ja, inderdaad, anders flikkert de schaal net als vorig jaar weer op de grond.

MAANDAG Koninginnedag
Het wc-pot-werpen kreeg de meeste aandacht in deze editie van Koninginnedag. Op het eerste gezicht wellicht een vreemde activiteit voor onze prinsen, maar bij nader inzien toch de perfecte manifestatie van de schijtlolligheid die Koninginnedag eigen is.

DINSDAG Pim Fortuyn 2002-2012
De in 2005 overleden schrijver Louis Ferron zou dit jaar 70 zijn geworden. In 2002 zegde hij Pim Fortuyn zijn stem toe. Fortuyn zou de muze van de postmoderne tijd zijn, een tijd waarin religie en ideologie hun validiteit om als politieke muze te fungeren hebben verspeeld: 'Als we nu eens gewoon [...] afspraken dat waar het in de politiek om draait de staat in zijn meest alledaagse betekenis van het woord is: "Een binnen territoriale grenzen georganiseerd volk." Dan hebben we de zaken tot een bevattelijk en in heldere theorieën en methodieken te vatten systeem teruggebracht. [...] Vervolgens zou je daaruit kunnen concluderen dat partijen als die van Fortuyn en de leefbaren het meest concreet invulling geven aan deze gedachte (die, mits stijlvol verwoord, wel degelijk een muze kan zijn). De muze van de postmoderniteit, waarin het vulgaire en het verhevene heel goed samen kunnen gaan.'

WOENSDAG Feyenoord-Heracles
Commentator Leo Driessen nadat Jerson Cabral aan de rand van het veld over zijn eigen benen is gestruikeld: 'Inderdaad een schandalige overtreding van de zijlijn.'

DONDERDAG Schaal (II)
Voorwaar, de andere hand is erbij gekomen en toch laten ze de schaal weer vallen. Vertonghen kreeg hem op z'n teen. Einde carrière, naar wij hopen.

VRIJDAG Stuntelaar
De Wereld Draait Door werd laatst geteisterd door zedeloze jongeren die openlijk gingen zitten zoenen in de uitzending. Het bleek een reclamestunt te zijn van deodorantboer Axe.
Tijdens de Dodenherdenking vandaag zie ik ineens Nick en Simon in de Nieuwe Kerk zitten. Begint de TROS nu ook al met schaamteloze marketingstunts?
En even later op de Dam verschijnt Guus Meeuwis ineens in beeld. Guus ziet een plein met mensen en denkt meteen dat er weer een Muziekfeest op het Plein aan de gang is...

ZATERDAG Dieu Messi
Lionel Messi scoort zijn 50ste competitiedoelpunt van het seizoen. Vijftig! Ik denk dat niemand echt beseft wat een astronomisch getal dit is. 'Messi verbeterde daarmee de prestatie van Tom Waring,die in 1930/1931 49 keer scoorde voor Aston Villa in de Engelse competitie,' staat er heel zakelijk op Teletekst. Maar in die tijd speelden teams nog in een 2-3-5 systeem en stond je als voorhoedespeler dus met z'n vijven tegenover twee verdedigers. Nu moeten Messi en zijn kompanen elke wedstrijd weer een bres zien te slaan in een muur van verdedigers. Waarom staat dit nieuws niet op p. 101?

1 opmerking:

ditisstefan zei

Ik volg dit seizoen redelijk trouw de verrichtingen van Robin van Persie bij Arsenal, die gisteren de dertig goals haalde in de Premier League (en 35 geloof ik in alle competities). Messi heb ik minder nauwlettend gevolgd (alleen de hoogtepunten) en ik moet zeggen, ik ben al zo onder de indruk van de vorm van Van Persie dit seizoen dat ik Messi's productie me gewoon niet meer kan voorstellen. 50 goals... Respect.