zaterdag 28 april 2012

Zeven dagen lang (109)

22 t/m 28 april

ZONDAG Levon Helm overleden
Vanochtend als saluut Music From Big Pink twee keer gedraaid. 'The Weight' blijft een schitterend nummer, maar ik moet toch toegeven dat ik ook na deze luisterbeurten maar niet volledig 'in' dit album kan komen. Het is van hoge kwaliteit - dat hoor ik wel -, en sommige nummers raken me ook wel, maar de cd als geheel wil me maar niet grijpen.

MAANDAG Geert
Wilders gooide het gisteren op 'dictaten uit Brussel' en 'onze ouderen' die in hun portemonnee zouden worden gepakt. Erg pijnlijk dat uit de vandaag openbaar gemaakte afspraken uit het Catshuisoverleg blijkt dat juist iedereen behalve de ouderen erop achteruit zou gaan.
Wat betreft die 'dictaten uit Brussel' heeft Wilders overigens volledig gelijk.

DINSDAG Neelie
Volgende bemoeial uit Brussel: Neelie Kroes krijst dat Wilders een leugenaar is.
In Frankrijk is ene François Hollande, die al heeft laten weten het niet zo nauw te nemen met dat begrotingspact, hard op weg president te worden. Hij ligt nu al op ramkoers met Merkel. Maar horen we Neelie dan ook uithalen naar Hollande? Nee, dat is grote jongen Frankrijk, dan houden we wijselijk onze mond.
NB: Wouter Bos, collega-sociaaldemocraat van Hollande, bekent in Trouw de voorkeur te geven aan Sarkozy: ik ben 'niet bepaald de grootste fan van Hollande'.

WOENSDAG Politiek vacuüm
Ideetje: als François Hollande president van Frankrijk wordt, dan vragen wij Sarkozy of hij hier premier wil worden.

DONDERDAG Overstap-overpeinzing
Vanaf het perron van station Roosendaal kijk ik altijd met enige weemoed en met spijt naar het stadion van RBC. In het altijd winderige Roosendaal zijn de witte vlaggen op het dak van het stadion gewoon blijven wapperen, de enige beweging die er nog viel waar te nemen. Maar elke week zijn de vlaggen er slechter aan toe. Sommige zijn gerafeld, sommige gescheurd. Enkele vlaggen zijn reeds volledig gesneuveld. Zo zullen ze allemaal, een voor een, het onderspit delven. Als ook de laatste vlag zijn strijd heeft verloren is het stadion, en daarmee RBC, definitief ter ziele, voorgoed verstild verleden.

VRIJDAG Gedichtje
Schoolklas gered uit drijfzand
Dat had
nog heel wat
voeten in de aarde

ZATERDAG Tip
Programma dat ik nu al enkele zaterdagen 'per ongeluk' heb gekeken, maar dat verrassend goed is: De Slag Om Nederland van Teun van de Keuken (VPRO), een programma 'dat Nederland terug wil geven aan de Nederlanders' door misstanden in de publieke ruimte aan de kaak te stellen. Met heel slimme cameravoering en montage. Zo wordt bijvoorbeeld ook getoond hoe bij geïnterviewde politici, bestuurders en andere bobo's het microfoontje wordt opgespeld. Maakt ze op de een of andere manier meteen een stuk minder onaantastbaar. Zie

Geen opmerkingen: