zondag 15 april 2012

Zeven Acht dagen lang (107)

8 t/m 15 april

ZONDAG Pasen
Spyridon Louis, winnaar van de eerste Olympische marathon (1896), ververste zich onderweg volgens Wikipedia met 'wijn, melk, bier, paaseieren en sinaasappelsap'.
Die paaseieren vond ik aanvankelijk nog een niveautje curieuzer dan dat bier, maar de betreffende marathon vond al op 10 april plaats. Vandaar.

MAANDAG Campina bepaalt
'Nu verdwijnt de koe uit ons landschap. Er groeit een generatie op die de koe alleen nog ziet als een door runderpest getroffen dier in de grijper van een hijskraan of als biefstuk op het bord. [...] Hebt u weleens de kans gekregen een koe recht in de ogen te kijken? [...] Dan bent u ouder dan veertig, op z'n minst.' Dat schreef Henk Hofland in 2004 (De kronieken van S. Montag, 2010, p. 279).
Anno 2012 is er echter de 'Campina Open Boerderijdag'. Vandaag gingen overal de koeien voor het eerst dit jaar de wei in. Blijkbaar bepaalt de Campina dus ook dat al. En de mensen stonden achter dranghekken toe te kijken.
De koe is nog niet uit het landschap verdwenen. Maar de boerderij is definitief verworden tot een toeristische attractie.

DINSDAG Nee, nog niet dood
Zoggel feliciteert vandaag Leo Vroman met zijn 97ste verjaardag.

WOENSDAG Londen
De Piccadilly Line eindigt (northbound) op station Cockfosters.
Er is een Facebookpagina 'Only immature American tourists find "Cockfosters" funny'. Voeg daar maar aan toe: 'and (at least) one Dutchman'.

DONDERDAG Oxford (I)
Drie dagen in Oxford voor een congres. Eerste hoogtepunt: echte verse koffie, in een machtig apparaat met vier glazen koffiekannen.

VRIJDAG Oxford (II)
Culinair hoogtepunt: Hertfordshire Beef. Draadjesvlees op z'n Engels.

ZATERDAG Oxford (III)
Verkeersbordje: 'Jesus' linksaf.

ZONDAG Weer thuis
Dan denk je een aangename week overzees te hebben gehad, kom je thuis, zijn er intussen twee speeldagen geweest en blijkt Ajax kampioen te zijn geworden. Dan geldt dus met terugwerkende kracht: een desastreuze week.

1 opmerking:

Eric zei

Ho Ho, effe dimmen jij hé met je 'desastreuse week' als Ajax kampioen wordt.....ten eerste is het nog niet zover en ten tweede: wie zou het anders moeten worden?