zaterdag 24 maart 2012

Zeven dagen lang (104)

18 t/m 24 maart

ZONDAG Henk Spaan
Vanavond de herhaling van de eerste aflevering van Hi Ha Hondenlul gekeken. Qua humor viel het allemaal enigszins tegen - de dagen van Studio Spaan komen nooit meer terug -, maar met Jan-Arie van der Heijden hebben we er wel een nieuw acteertalent bij. Heel knap hoe hij zonder blikken of blozen een modenicht acteerde. Dat hij nog precies wist welke kleren hij droeg toen hij zijn contract bij Vitesse tekende en zo. Heel knap.

MAANDAG Schwalbe
In mijn vergelijking van Coen Moulijn en Arjen Robben sprak ik het vermoeden uit dat de beide buitenspelers alleen significant verschilden op het gebied van theatermaken. In Moulijns tijd had de schwalbe het voetbal nog niet bedorven.
Maar in de VI van afgelopen woensdag wordt uit het wedstrijdverslag van Feyenoord-NAC (10-0) van 8 december 1963 in het Rotterdams Parool geciteerd: 'Feyenoord kwam aan de leiding, dankzij een strafschop toegestaan doordat de heer Aalbrecht zich liet intimideren door de acteurtalenten van Coen Moulijn.'

DINSDAG Lezen in de trein
Zag vandaag op de zijkant van een trein de 'lezen-in-de-trein'-bedrukking, met citaten van Heinrich Heine, Flaubert, Willem Wilmink, Elsschot en Gogol.
Ik vermoed alleen dat het met een vergrootglas zoeken is naar reizigers die daadwerkelijk een van deze auteurs lezen...

WOENSDAG Ambitie
'Always too eager for the future, we
Pick up bad habits of expectancy'
(Philip Larkin)

DONDERDAG -
19.22 uur, Brussel-Centraal. Door verplichtingen nog op dit late tijdstip in Brussel en daarom opgelucht dat de trein IC-Amsterdam op tijd voor komt rijden.
Ik sta altijd ter hoogte van de derde coupé op het perron.
De derde coupé passeert, net als de vierde en de vijfde.
De trein zal wel korter zijn, bedenk ik, en daarom verder doorrijden.
De trein passeert echter in zijn geheel... en rijdt volledig het station voorbij!
Meteen paniek bij het aanwezige treinpersoneel.
Een bankier gaat volledig door het lint.
Het personeel roept paniekerig in mobilofoons, de treinleiding wordt opgebeld.
Vrij snel daarna klinkt een omroepstem: 'De IC naar Antwerpen en Amsterdam heeft niet gestopt op dit station. Onze excuses hiervoor. Reizigers kunnen de volgende trein naar Antwerpen nemen en in Brussel-Noord afstappen, waar aansluiting met de IC naar Amsterdam is gegarandeerd.'
Oef, ze hebben de machinist dus toch nog tot stoppen kunnen dwingen. Geen splitsing tussen spoorbeheer en vervoerders hier, vandaar dat zoiets snel geregeld kan worden.
Halverwege het kleine stukje van Centraal naar Noord wordt echter omgeroepen: 'Er vertrekt toch geen trein vanaf Brussel-Noord naar Amsterdam.'
Moordzucht. Pure moordzucht.

VRIJDAG Niets is sterker
Ook vader Mike Guidetti heeft het ervaren: clubliefde.

ZATERDAG Moedig voorwaarts
De klok moet vannacht een uur vooruit. Daarmee wordt naar verluidt de kans op een winterdepressie praktisch nul. Mooi! Gaan we vrolijk verder met de zomerdepressie.

Geen opmerkingen: