zaterdag 3 maart 2012

Zeven dagen lang (101)

26 februari t/m 3 maart

ZONDAG Kampioenschap
FC Twente wordt de lachende zesde, let maar eens op.

MAANDAG P&W
Er is veel kritiek op hoe de televisie een bepaalde beeldvorming aan de mensen opdringt. Maar ik geloof stellig dat men zich op basis van de beelden zélf een mening kan vormen. Juist in de geschreven media is de gebeurtenis al omgebogen naar het wereldbeeld dat men wil uitdragen of opdringen.
Na het moeizame optreden van Nebehat Albayrak in Pauw & Witteman meldt de Volkskrant dat Jeroen Pauw een vuile seksist is en Elsevier dat Albayrak een humorloze hysterica is. Allebei door vrouwen geschreven, dus daar ligt het niet aan.
Zo voorspelbaar.

DINSDAG DWDD
Jan Mulders grootste ergernis van de maand zijn de zich schandalig gedragende echtparen Tulleken-Koelewijn en Kinneging-Tahir.
Over echtparen gesproken: altijd als Robbert Dijkgraaf aanschuift zie je die Pia Dijkgraaf-De Jong op de achtergrond geforceerd lachen of bovenmatige verbazing veinzen.

WOENSDAG Engeland-Nederland
Er dringt zich een Brabants spreekwoord op als ik Klaas-Jan Huntelaar, toch al gezegend met flinke voortanden, zo met die pol gras in zijn mond zie zitten: ''t Is un goei jungske, mar hij moes hòi lusse.. dan kos ie vur pèrd durgaon.'

DONDERDAG Weer
Al die gebouwen in de dichte mist, het lijkt wel weer december! Krijg steeds de neiging om Sufjan Stevens' 'The Owl and the Tanager' op te zetten.

VRIJDAG Prut
Dan lees ik in de trein Kaffee. Geschichte eines Genussmittels en krijg ik daardoor nog meer zin in koffie dan normaal al het geval is, blijken vervolgens beide koffieautomaten op het werk defect zijn.

ZATERDAG Rotzooi
Ja hoor, het is weer carnaval geweest: een torenhoge acceptgiro voor de afvalheffing in de bus.

Geen opmerkingen: