zaterdag 4 juni 2011

Zeven dagen lang (64)

29 mei t/m 4 juni

ZONDAG Mooie dag
Steven Kruijswijk negende in het eindklassement van de Giro, verdomd een uitmuntende prestatie. En dan te bedenken dat Matthijs van Nieuwkerk vorig jaar nog quasi-lollig aan de piepjonge renner vroeg: 'En sinds wanneer zit jij op de fiets?'
Sowieso een trieste dag voor Matthijs, want ADO Den Haag wint vandaag de play-offs en is dus officieel als vijfde geëindigd.
Ik stel voor dat Matthijs live op tv zijn excuses maakt aan Kruijswijkje terwijl hij kaal wordt geschoren door Wesley Verhoek.

MAANDAG The Art of Sugarcoating
Vrouw op tv: 'Ik ben in between jobs.'
Werkeloos dus.

DINSDAG Foutje
Uit de categorie 'daar hadden we net iets langer over moeten nadenken': een tv-reclame voor schoenen met de boodschap: 'Schoenen: je staat er mee op en je gaat ermee naar bed.'
Euh, nee, dat nou juist niet.

WOENSDAG Overbevolkt?
'In meetkundige termen vertaald is onze aanwezigheid op de planeet belachelijk op zichzelf: als de hele mensheid, ongeveer 250 miljoen ton, gelijkmatig over al het vaste land werd uitgestreken, zou de "hoogheid van de mens" niet met het blote oog zichtbaar zijn: het zou een laagje opleveren van om en nabij een zestienduizendste millimeter.' (Primo Levi, Het periodiek systeem, p.231)
Levi's boek is van 1975, toen er nog 'maar' 4 miljard mensen waren. We ronden dit jaar de kaap van 7 miljard en voor het einde van deze eeuw zijn we met 10 miljard. Het laagje wordt steeds dikker.

DONDERDAG Melig
De spellingcorrector van Word stelt voor 'posteriori' te verbeteren tot 'potverdorie', zo signaleerde ik al eens.
Ik heb er nog één: 'witteboordenmisdaad' (op p.127 van Peter Buwalda's Bonita Avenue) wordt niet als correct woord erkend, het voorgestelde alternatief is 'wittebrodenmisdaad'.

VRIJDAG Eindhovuh
'Eindhoven slimste regio ter wereld' (Teletekst)
Dan hebben de onderzoekers zeker het Philips Stadion en omstreken niet meegeteld, toch Theo?

ZATERDAG Dan klinkt een symfonie
Nog meer goed nieuws uit Eindhoven: 'Jan Smit helpt tegen eenzaamheid.' (Eindhovens Dagblad)

Geen opmerkingen: