zaterdag 2 april 2011

Zeven dagen lang (56)

27 maart t/m 2 april

ZONDAG Bram de nieuwe Jelle
Bram Vermeulen reist namens de VPRO door Turkije en maakt er de zevendelige serie In Turkije. Een jonge talentvolle journalist die een reportageprogramma maakt in een groot, semi-Westers land, waar kennen we dat concept toch van? Dan zal Vermeulen ook wel de nieuwe presentator van Zomergasten worden...

MAANDAG Titels
Conclusie van de 'Lelijke boektitels'-post was dat Nederlandse vertalingen van Engelse titels vrijwel altijd niet om aan te zien zijn. Er is echter één uitzondering: There and Back Again van Bilbo Baggins heeft in het Nederlandse de prachtige titel Daarheen en weer terug.

DINSDAG Pers
De Pers is met afstand de beste gratis krant, maar qua hip taalgebruik schieten de makers af en toe wel wat door. Vandaag kwam ik tegen: 'die op de grond tufte', 'de rest is afgetaaid', 'hij is helemaal weg van teruggeweest'.

WOENSDAG PowNed
Weer een briljante editie van het Pownews gezien vandaag. Humor om te lachen en tegelijkertijd de meest kritische vertegenwoordiger van de parlementaire pers. Waarom heeft niemand dit eerder bedacht?

DONDERDAG Zucht
CDA'ers kunnen voor de functie van partijvoorzitter kiezen tussen Sjaak van der Tak en Ruth Peetoom. Een kerel die niet doorheeft dat die van het Pownews hem gewoon voor de gek houden of een dametje dat 'ik geloof in de God van Israël' als argument heeft om de Islam inferieur te achten.
Kan Herman Wijffels niet nog één keer opstaan om de kar te trekken?

VRIJDAG Eens moet het Hofwijck zijn
Het Huygensmuseum Hofwijck is dit weekend gratis toegankelijk voor bezoekers. Gaat dat zien!

ZATERDAG Aan de kant!
De temperatuur komt even boven de 15 graden en meteen slibt de binnenstad dicht met 'winkelend publiek'. Gerrit Achterberg dichtte: 'Ik laat mij door de menigte opwinden / tot zachte haast en voetenschuifelen'. Voor mij heeft dat 'opwinden' dan maar even de betekenis van 'ergeren', 'tergen'.

Geen opmerkingen: