zaterdag 5 februari 2011

Zeven dagen lang (50)

30 januari t/m 5 februari

ZONDAG Pool
De automobilist die in Noordwijk een huis binnenreed en daarbij de bewoner doodde was een Pool. Misschien is het na al die alcoholpoli's voor drinkende pubers tijd voor een poli voor dronken Polen, een alcoholpooli.

MAANDAG Durée
Januari zit erop, het is alweer bijna Kerst.

DINSDAG Raemon
Raar dat Raemon Sluiter niet genomineerd was voor de VSB-poëzieprijs. Zijn tekst in de Head&Shoulders-reclame is toch wel tamelijk briljant: 'Deze soep smaakt naar gravel / The next level!'

WOENSDAG Leeft-die nog?
'Ajacied Bruno Silva maandenlang uit de roulatie na schouderoperatie.'
Alsof er daarmee ook maar iets verandert.

DONDERDAG Literatuurgeschiedenis
Op de website van de Taalunie staat nog steeds dat het laatste deel van de reeks Geschiedenis van de Nederlandse Literatuur in 2011 zal worden afgerond. Er moeten echter nog 4 van de 9 delen verschijnen. De overige vier staan nu alle voor 2012 aangekondigd. Dit jaar dus weer geen nieuw deel.

VRIJDAG De tijd zelf
'Mijn standpunt is, kort en goed, dat het verleden niet meer bestaat en de toekomst nog niet, zodat de overgang van die twee, het heden, geen uitgebreidheid kan hebben, noch in de richting van het verleden, noch in die van de toekomst – en dus zelf ook niet bestaat. Als je "nu" zegt, dan is de "n" op een bepaald moment al in het verleden, terwijl de "u" nog in de toekomst is, dus allebei zijn zij nergens.'
Op 30 oktober verschijnt een postume novelle van Harry Mulisch, zie ook hier.

ZATERDAG Tsunami
Wetenschappers waarschuwen voor een 'tsunami van obesitas'. Na de tsunami van islamisering nu weer deze tsunami. De dikke moslim kan het dus wel schudden de komende jaren.

Geen opmerkingen: