zaterdag 16 oktober 2010

Zeven dagen lang (35)

10 t/m 16 oktober

ZONDAG Chili
Worden de Chileense mijnwerkers eindelijk gered, maken ze ruzie over wie als laatste met de kooi naar boven mag. John de Mol schijnt er trouwens wel een programma in te zien. Potentiële titels: Jouw Mijn, Mijn MijnDe nauwe kooiMijn mijn is top. Met jurylid Henkjan Smits die zijn zonnebril uit zijn kapsel vist en aan de winnaar overhandigt.

MAANDAG Flauw?
Margriet van der Linden en andere vrouwen klagen dat er te weinig vrouwen in de regering zitten.
Heeft Rutte jarenlang moeten opboksen tegen de soixante-huitards, krijgt hij nu de soixante-neufards over zich heen.

DINSDAG Yuri
Journalisten zijn meestal geen figuren om gauw medelijden mee te hebben, maar zes uur wachten op een toelichtende persconferentie over Yuri van Gelder en dan niks nieuws te horen krijgen is toch wel sneu.

WOENSDAG m/v
Rutte pareert de kritiek door te stellen simpelweg naar de beste mensen te hebben gezocht, maar hij had ook Wiener kunnen citeren: 'dieptepunt van ruïneuze hervorming [van het onderwijs]: het steunmuurloze Studiehuis, zoals gepropageerd door de dames Netelenbos en Adelmund'. (De verering van Quirina T., p.120)

DONDERDAG Naar het bordes
Loop je over het Binnenhof om een broodje vis te gaan halen, word je bijkans van de sokken gereden door Piet Hein Donner.

VRIJDAG Curieus
Het aantal zelfmoorden is relatief het hoogst in Drenthe en het laagst in Flevoland. Dan is zelfmoordneiging dus blijkbaar omgekeerd evenredig aan de schoonheid van de provincie waar men woont.

ZATERDAG Lombardije
Te waarderen kwinkslag van Moeder Natuur: op de dag van de Koers van de Vallende Bladeren beginnen ook daadwerkelijk massaal de bladeren te vallen.

Geen opmerkingen: