zaterdag 2 oktober 2010

Zeven dagen lang (33)

26 september t/m 2 oktober

ZONDAG Hulde
Toine van Peperstraten bij Langs de Lijn na een interview met Martin Jol over de stem van de Ajax-coach: een pratend scheerapparaat.

MAANDAG Goodbye
Bij The Weakest Link heeft een van de deelnemers een gedicht geschreven voor presentatrice Anne Robinson - of zeg maar gerust een rijmpje. Robinson, droog: 'Thank God Wordsworth is not alive to hear this.'

DINSDAG DWDD
Job Cohen over het naderende akkoord: er zijn ook nog andere opties.
Opties die Cohen allemaal al afgewezen heeft. Zucht.

WOENSDAG Bloed
De Nederlandse dressuurploeg wint goud op de wereldruiterspelen. Domper is de diskwalificatie van Adelinde Cornelissen. Haar paard had op zijn tong gebeten, met bloedrood speeksel tot gevolg. De commentator van het Sportjournaal spreekt van 'een groot succes, met helaas voor een van de teamleden een nare bijsmaak'.
Een nare smaak voor dat paard dan toch zeker?

DONDERDAG NS
Reizigers klagen steen en been over de proef van zes treinen per uur tussen Amsterdam en Eindhoven. Vandaag is het ook weer raak. Op Utrecht CS mis ik net de trein van 17.52 uur. De volgende zal door deze proef al om 18.01 komen. Om 18.15 is er echter nog steeds geen trein, en dat terwijl in de normale dienstregeling de volgende er al om 18.08 was geweest. Gauw kappen met die onzin.

VRIJDAG Huygens
Constantijn Huygens schreef aan René Descartes of die zijn werkzaamheden kon onderbreken om hem te adviseren hoe 'langer te leven dan wij nu doen'. (Russell Shorto, De botten van Descartes, p. 51)
Het antwoord had Huygens in zijn hand: zijn poëzie maakt dat hij nu nog voortleeft.

ZATERDAG Een miljard extra naar de ouderenzorg
Als dit plan werkelijk wordt uitgevoerd gaat het volgende riedeltje niet meer op:
Als puber mokt de mens tegen zijn ouders: doe het lekker zelf!
Als volwassene zegt de mens als hij moet verbouwen: ik doe 't zelf.
Als bejaarde hoort de mens van de verpleegster als hij verschoond moet worden: doet u het vandaag maar zelf.

Geen opmerkingen: