zaterdag 18 september 2010

Zeven dagen lang (31)

12 t/m 18 september
ZONDAG Wakker
Muziek die ik opzet als ik niet kan slapen: Bob Dylan, met zijn oeverloze, eindeloze vertelsels; de verzamelde b-kantjes van Roy Orbison; 'Tubular Bells' van Mike Oldfield.

MAANDAG Duh
'Balansbandjes Oranje werken niet,' kopt Teletekst. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er geen enkel aantoonbaar effect is. Beetje zinloos, zulk onderzoek. Het hele idee achter bijgelovige dingetjes als balansbandjes is nu juist dat ze werken als je maar gelooft dat ze werken.

DINSDAG DWDD
Pieter Storms streed vroeger voor arme brave mensen die opgelicht waren door bedrijven. Nu strijdt hij voor het vrouwmens aan wie duizenden mensen hun zuurverdiende spaarcenten zijn verloren en klaagt hij en passant de hypocrisie en scoorzucht van de media aan, verpersoonlijkt door Jort Kelder.
Hij zeurt over de splinter in het oog van Kelder maar het breekijzer in zijn eigen oog merkt hij niet.

WOENSDAG Fout
'Willy Vandersteen tekende antisemitische prenten.'
Nu snap ik eindelijk waarom die tante Sidonia toch zo'n gigantische neus heeft.

DONDERDAG Gieter
Storms noemde De Telegraaf als voorbeeld van een krant die nooit de feiten checkt. Vandaag publiceert hij een warrige open brief aan Jort Kelder. In De Telegraaf. Exit Storms.

VRIJDAG Koefnoen
Sneijder en Yolanthe spannen een rechtszaak aan tegen Koefnoen. In de discussie gaat het steeds over wat wel en niet mag, over artistieke vrijheid en lichtgeraaktheid, maar heeft iemand al opgemerkt dat het ook gewoon een belabberde persiflage is? Matig geacteerd, flauw, lelijke animaties, slaapverwekkend. Valt me tegen van Groot en Schumacher.

ZATERDAG Draaideurcriminelen
Lang niets van gehoord: BV Veendam! Daar gaan we weer: 'Administratieve chaos bij BV Veendam.' De club gaat dit seizoen weer lekker eindigen met een mooi begrotingstekort. Er staan naar verluidt fictieve sponsorinkomsten op de begroting. En in Zeist bleef alles rustig...

2 opmerkingen:

Tim van Dun zei

Ik snap de gedachtengang van Groot en Schumacher sowieso niet. Vorig jaar was de formule van hun programma zo sterk, en nu weer zo matig. Vooral de overkill aan animaties valt me op: de achtergrond waartegen Paul en Owen hun programma aan elkaar praten, de setting van de persiflage op Voetbal International (met een belabberde interpretatie van René van der Gijp door Van Muiswinkel - ik moest heel vaak aan Jan Mulder denken), de ´kerk´ waarin de paus het volk toesprak... jammer. Alleen de Rapservice blijft genieten.

ditisstefan zei

Ik zou inderdaad Koefnoen aanklagen vanwege de belabberdheid van hun persiflage en belediging van het menselijk intellect. ;)