zaterdag 21 augustus 2010

Zeven dagen lang (27)

15 t/m 21 augustus

ZONDAG Zomergasten
Zomergast Annet Malherbe vertelt ergens aan het begin van de uitzending vrolijk hoe ze vroeger als klein meisje op een boerderij in Brabant mee mocht helpen kippen te slachten.
Dan zit je de resterende twee uur toch te wachten op het moment dat een schuimbekkende Vegan Streaker de uitzending binnendringt.

MAANDAG Vitesse
Vitesse komt in handen van de vermogende Georgiër Merab Jordania, die alle aandelen van de huidige eigenaar Maasbert Schouten overkoopt. De heren van Voetbal International slaan zich op de dijen door het kolderieke gedrag van Schouten (Derksen: 'dat Jiskefet-mannetje met zijn fascistoïde kapsel'), maar ze vergeten de draak te steken met zijn voornaam. Maasbert, hoe kom je erop. Wat hebben zijn ouders gedacht? Reinbert bestaat al, 'Rein' klinkt als 'Rijn', welke rivieren hebben we nog meer? 'Waalbert?' Neeee. 'Maasbert'? Jaaa!!

DINSDAG Nu ik toch bezig benErgernis: mensen die Sebastiaan heten en door anderen en door zichzelf Sebas worden genoemd.

WOENSDAG Georgisch luchtfietsen
'Give me two days,' zei Merab Jordania maandag. Twee dagen zijn verstreken en nog geen aankoop te bespeuren.

DONDERDAG Coryfeeën
Aantjes, Van Agt, Weisglas, Hillen, Voorhoeve, Winsemius. Zijn er ook nog CDA'ers of VVD'ers onder de 65 te vinden die tegen de huidige formatieonderhandelingen zijn?

VRIJDAG Amateurs
Vanavond de opening van de nieuwe Topklasse: FC Oss - De Treffers, 3-3. De supporters van De Treffers moesten nog wennen aan hun nieuwe status. Het fenomeen 'uitvak' kennen ze blijkbaar niet, want massaal namen ze plaats op de B-tribune van Oss. Ook op de Osse C-tribune was het drukker dan in de laatste jaren het geval was. Dat heeft dan ook een bijzondere reden: in de topklasse zijn alle stadionverboden komen te vervallen...

ZATERDAG Zo gaat het
En weer een week voorbij.

Geen opmerkingen: