zaterdag 29 mei 2010

Zeven dagen lang (20)

23 t/m 29 mei
ZONDAG Giro
Bauke Mollema rijdt uitstekend, maar dé surprise van deze Giro is toch wel Steven Kruijswijk. Ik zie de altijd tactvolle Matthijs van Nieuwkerk nog aan hem vragen: 'Heb je weleens op een fiets gezeten? Je ziet er zo prachtig bleu uit dat ik denk: je hebt nog nooit op een fiets gezeten.' Ik mag hopen dat Matthijs goed heeft opgelet deze weken.

MAANDAG De Argentijnse Aad
Even ter adstruering van het vaststaande feit dat Diego Maradona krankzinnig is: hij selecteerde sinds zijn aanstelling als bondscoach van Argentinië al 102 verschillende spelers en heeft in het hotel in Zuid-Afrika voor zichzelf een luxueze badkamer laten installeren met onder meer een 'elektronisch' bidet met verwarmde bril en waterstraaltjes (koud en warm) aan de voor- en achterkant.

DINSDAG Profiel: Jan Smit
Interviewer Fons de Poel: 'Zijn er dingen die wij jou nooit zullen zien doen?'
Jan Smit: 'Op de televisie of in het dagelijks leven?'
Is er nog een verschil dan?

WOENSDAG Debat
Wie zoals ondergetekende het Carré-debat vanavond via de livestream van het Financiële Dagblad heeft gevolgd, kreeg vooraf een onverwacht inkijkje in de voorbereiding van ankerman Rick Nieman. De microfoon van Nieman stond namelijk al enkele minuten voor aanvang open.
'Flikker eens op met die kut camera!' hoorden we hem zeggen. En: 'Als ik nu een hartslagmetertje had stond-ie behoorlijk hoog.'

DONDERDAG And the sympathy vote goes to... JPB
En jawel hoor, de pseudo-feministen van Opzij en omstreken reageren als door een wesp gestoken op Jan Peter Balkenendes onschuldige 'U kijkt zo lief' van gisteravond.
Snapt zo'n Margriet van der Linden nou echt niet dat je 'de' vrouw juist neerzet als een onmachtig en weerloos schepseltje door almaar excuses te eisen en elke aan een individu gerichte uitspraak als een aanval op de soort te interpreteren? Als Mariëlle Tweebeke zich beledigd voelt, kan ze heus wel zelf om excuses vragen.

VRIJDAG Nop
Nop Maas moet in het tweede deel van zijn Reve-biografie erkennen dat hij een motto bij Reve niet thuis heeft kunnen brengen. Hij heeft nu wat hulp gekregen: de herkomst van het motto is opgelost.

ZATERDAG Daar was-ie weer
Het Songfestival ligt weer achter ons, Cornald Maas is weer een jaar werkeloos.

Geen opmerkingen: