zaterdag 22 mei 2010

Zeven dagen lang (19)

16 t/m 22 mei
ZONDAG Giro
Bauke Mollema rijdt zeer verdienstelijk in de zware Giro-etappe van vandaag. Smeets heeft het vanaf een zeker moment consequent over 'Molkema'. Waarom doet hij dat? Omdat iedereen - terecht - kritiek heeft op zijn naamverhaspelen gaat hij maar expres en heel opzichtig fouten zitten maken? Maarten Ducrot durft Smeets niet te corrigeren.

MAANDAG Wij van WC-eend adviseren... WC-eend!
Headline op Nu.nl: 'Ida Haisma zwemt met haar opvattingen in het veiligheidsdebat tegen de stroom in. Volgens de directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is niet repressie, maar veel vaker preventie het ei van Columbus.'
Ja, en de directeur van het Centrum voor Criminaliteitsrepressie denkt dat repressie toch de oplossing is.
De voorzitter van de Vereniging Frisdrank Water Sappen zal ook niet voor een extra kopje koffie pleiten.

DINSDAG 'Wat vind ik van het hedendaags feminisme?'Op het Max Havelaar-symposium van afgelopen zaterdag kwam Elsbeth Etty met een wel heel opvallende interpretatie van de scène in Max Havelaar waarin de dochter van Batavus Droogstoppel weigert uit de Bijbel de geschiedenis van Loth en zijn dochters voor te lezen. Ze zou de incestpassage niet willen voorlezen omdat ze zelf seksueel misbruikt wordt door haar vader...
Margriet van der Linden wilde Etty's verhaal wel in de Opzij plaatsen. Dat zou ook de enige geschikte plek zijn voor deze curieuze Hineininterpretierung. Nu heeft nrcboeken.nl haar verhaal echter online gepubliceerd.
En dan te bedenken dat Etty nog zei dat ze zoveel geleerd had van de close reading-colleges van Hans van den Bergh.

WOENSDAG U
Robin van Persie spreekt interviewer Bert Maalderink met 'u' aan.
Heel goed van Van Persie - het gejij en gejou op televisie is een plaag. Maalderink spreekt zijn verbazing uit over het vousvoyeren van de international.
Van Persie antwoordt, weer heel deemoedig en beschaafd pratend: 'U bent ouder als ik'.
Aï, bijna helemaal goed. Toch een pluim voor Persie.

DONDERDAG Firma List & Bedrog, episode 37
FC Oss-voorzitter Bert Zwanenburg wil nog niet juichen om het feit dat Oss toch in de Jupiler League blijft nu Veendam eindelijk failliet is verklaard. Zwanenburg wacht op bericht uit Zeist en Veendam zou nog formeel bezwaar kunnen aantekenen. Voetbal International meldt: 'BV Veendam kán echter geen bezwaar meer aantekenen tegen het vonnis van de rechter. De Oost-Groningers zetten immers al hun handtekening onder de faillisementsverklaring.'
Vandaag, 16.54 uur: 'Veendam gaat in beroep tegen faillisement.' Voor de resterende drie ton schuld zou alsnog een oplossing gevonden zijn.
20.25 uur: 'Tekort Veendam is niet drie maar zes ton. Dat heeft de wethouder Sport van de gemeente Veendam gezegd nadat Veendam in beroep is gegaan.'
Je zou ze daar toch met hun pinokkioneuzen diep in het veen willen drukken... En inmiddels hebben ze wel weer voor de zevenhonderdste keer uitstel gekregen.
(Beste internetreactie: 'Ik vond vroeger Coronation Street geen donder aan, maar toch was het een betere soap dan dit belachelijk gedoe!' - gelezen op dvhn.nl)

VRIJDAG Driek dood
Driek van Wissen overleden. Vorige maand al Sugar Lee Hooper, nu Van Wissen.
De vaderlandse Cultuur is deze maanden een gevoelige slag toegebracht.

ZATERDAG Bayern-Inter 0-2
Hoogtepunten Champions League-finale 2010:
3) de 0-2 van Diego Milito
2) de 0-1 van Diego Milito
1) Yolanthe Sneijder-Cabau van Kasbergen niet in beeld geweest

1 opmerking:

Pjotr zei

Dag Driek.