dinsdag 25 mei 2010

Bertje's Boys

Donderdag presenteert bondscoach Bert van Marwijk zijn definitieve selectie van 23 spelers. Vier pechvogels moeten nog afvallen. In het kader van de voorbeschouwingsweken hieronder de 23 sterren die Van Marwijk mee moet nemen naar Zuid-Afrika plus de vier thuisblijvers. En passant wordt de selectie op waarde geschat.

Doel
Maarten Stekelenburg (de absentie van Edwin v/d Sar is een fikse aderlating; Stekelenburg moet zich nu een waardige opvolger tonen)
Michel Vorm (slimme, talentvolle doelman met charisma, doet niet veel onder voor Sar)
Sander Boschker (derde in de hiërarchie, hoopt ongetwijfeld op een goedgevulde premiepot)

Verdediging
Gregory van der Wiel (back met curieuze voorliefde voor gangsterrap; niettemin de beste keuze op rechts)
John Heitinga (sinds Euro 2008 58 wedstrijden in de benen voor Atlético en Everton; moet het nu laten zien tegen Eto'o en Bendtner op het hoogste podium)
Joris Mathijsen (...kwartfinale tegen Argentinië, Jack van Gelder op de radio: 'Mathijsen... diepe bal op Kuijt...Kuijt...KUIJT 2-1!!!!; nee, ik zie het niet gebeuren)
Giovanni van Bronckhorst (niemand heeft een hekel aan Gio; nog één keer vlammen voor hij met de VUT mag)
Vurnon Anita (zijn we verlost van de naam Hedwiges, krijgen we er Anita voor terug; maar toch: 100x liever Vurnon dan Urby)
André Ooijer (hij moet al weg bij PSV, een tweede verwijdering gaat beroepshuiler André niet overleven)
Ron Vlaar (mits fit gewoon meenemen als zevende verdediger; ook met 0 speelminuten is zo'n toernooi een vormend evenement)
Thuisblijvers: Khalid Boulahrouz (het schijnt te gaan tussen Ooijer en Vlaar, maar ik zou Bouhlarouz slachtofferen; hij was de held van 2008, een sympathieke bruut, maar we moeten streng zijn: Boulah speelde dit seizoen slechts 2 wedstrijdjes)
Edson Braafheid (omhoog gevallen speler; kon niet overtuigen bij Bayern én Celtic)

Middenveld
Rafael van der Vaart (wil dolgraag deel uitmaken van 'De Grote Vier' maar mag blij zijn met een basisplaats)
Ibrahim Afellay (prognose: twee invalbeurten, twee gele kaarten)
Nigel de Jong (prognose bij basisplaats: twee gele kaarten; prognose bij rol als invaller: drie gele kaarten)
Wesley Sneijder (de spil, de man, de baas; een Sneijder in topvorm is onverslaanbaar, of eisen de finales met Inter straks hun tol?)
Mark van Bommel (een cruciale rol is weggelegd voor Bert zijn schoonzoon: hij moet ervoor zorgen dat de vier wonderkinderen zich op aanvallen kunnen concentreren)
Demy de Zeeuw (afgelopen seizoen het hardst gekelderd in de Sympathiek-Index; moet ophouden met jankballen en weer doen wat hij het beste kan: met wonderschone steekpasses strooien)
Stijn Schaars (bijtertje met te veel energie; tip voor Bert: laat hem 70 minuten per wedstrijd warmlopen, anders houdt-ie 's nachts iedereen wakker door als een gek over de gang te gaan rennen)
Thuisblijver: Orlando Engelaar (waar Schaars te druk is, daar oogt Engelaar te sloom; heeft echter als pluspunt dat hij linksbenig is; Engelaar of Schaars, eigenlijk is het om het even)

Aanval
Robin van Persie (uitgegroeid tot een absolute wereldtopper; alle ballen op Persie!)
Arjen Robben (juffrouw Robben wappert en fladdert dit seizoen iedereen moeiteloos voorbij; ik voorzie evenwel nog een onwillige hamstring/lies/dijbeenspier)
Eljero Elia (ik dacht dat ADO zijn top was, hij blonk uit bij Twente; ik dacht dat Twente zijn top was, hij doet het goed bij HSV én Oranje; waar eindigt dit?)
Dirk Kuijt (altijd omstreden: 'werkt keihard, maar scoort te weinig'; Kuijt is echter onmisbaar, let maar op)
Klaas-Jan Huntelaar (dit seizoen bij Milan in een rol die ik hem ook toebedeel voor het WK: die van pinch-hitter, meer zit er niet in)
Jeremain Lens (gelijkwaardig aan Babel, maar dan zonder als een dol paard de bal over de achterlijn te lopen)
Thuisblijver: Ryan Babel (heeft mij nooit kunnen overtuigen een wereldtopper te zijn; maar ach: Lens of Babel, die 23ste speler had natuurlijk Ruud van Nistelrooij moeten zijn!!!)

Oranje heeft een ijzersterk basiselftal en een uitstekende kern van 14 à 15 spelers. In de breedte houdt het echter niet over. Ook de verdediging blijft een zorgenkindje, maar dat probleem heeft zowat elke favoriet. De jongens van bouwjaar 1983/1984 (De Grote Vier) zijn qua leeftijd op het hoogtepunt van hun carrière en zullen het nú moeten laten zien.

Ideale opstelling:
Stekelenburg;
v/d Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst;
Van Bommel, Sneijder, Van der Vaart;
Kuijt, Van Persie, Robben

1 opmerking:

stefan zei

ik heb er zin in!!!!