zaterdag 20 februari 2010

Zeven dagen lang (6)

14 t/m 20 februari

ZONDAG: Shorttrack
Hij is er weer bij - ik was hem in de tussentijd vergeten -, de olympiër met de indrukwekkendste naam: Apolo Anton Ohno.

MAANDAG: Sjonnie
Zonder noorden komt niemand thuis van Nelleke Noordervliet verscheen in november 2009. De gangster in het boek heet 'Johnny H.'. Enkele maanden eerder reed Johnny Hoogerland een geweldige Vuelta d'España. Hij werd daarin door Mart Smeets consequent met 'Johnny H.' aangeduid. Heeft de erkende sportliefhebster Noordervliet aan Smeets' onzinnige naamgeving een geschikte naam voor haar personage ontleend?

DINSDAG: Doet die ook nog mee?
Anni 'Olympisch Matras' Friesinger

WOENSDAG: halfpijp
Vreselijke, OS-onwaardige sport: snowboarden in een half pipe. Allemaal showmannetjes in pyjamabroeken, zelfs de doorgaans zo sobere Japanners. De snowboarders hébben te veel air in plaats van dat ze 'air' maken, meer dan de helft gaat namelijk op z'n bek. Volgens mij mochten er een aantal opnieuw omdat er anders niet genoeg deelnemers voor de halve finale waren...

DONDERDAG: Vonncouver
Wél het bekijken waard: skister Lindsey Vonn. Groot minpunt is dat alles aan haar Amerikaans is: het overdreven zwaaien in de camera, de gemaakte glimlach van oor tot oor en - most of all - de te prominente moeder, type Beth Holloway.

VRIJDAG: IJshockey
Canada-Zwitserland op tv. In het Canadese team spelen een Crosby en een Nash. Misschien hockeyt er nog ergens een Stills en kan Neil Young het volkslied zingen.

ZATERDAG: Val
'CDA en CU verder in rompkabinet Balkenende 5'
JP is nu echt gevierendeeld.

Geen opmerkingen: