zaterdag 30 januari 2010

Zeven dagen lang (3)

24 t/m 30 januari

ZONDAG: wiens wier?
Daar hebben we Frits Sissing weer met zijn 'de kandidaten wiens droom' en 'de vrouw in wiens ogen ik altijd weer verdrink'.
Opties:
a) Frits heeft geen idee van het taalkundige verschil
b) de autocue laat Frits in de steek
c) Frits vindt die vrouw maar een manwijf

MAANDAG: (extra) goedNog zo'n plaag: 'in bonus' in plaats van het correcte 'in bonis'. In Voetbal International: 'VVV is in bonus'.
Hebben graaiende bankiers nu ook al invloed op de taalverandering?

DINSDAG: advocatenleed
Nu.nl bericht over de zaak van twee Ajax-hooligans die voor een schietpartij in een Rotterdams café terechtstaan. Ze zouden met voorbedachten rade naar het café zijn gegaan om daar de Feyenoorder André H. dood te schieten. Volgens de advocaten van de Amsterdammers, en ik citeer nu.nl, "is het goed mogelijk dat ze in de kroeg niet naar de Feyenoorder André H. vroegen, maar naar (muziek van) André Hazes." Ze zijn vrijgesproken.

WOENSDAG: omdat het zo fijn typen is:PSV - Feyenoord 0-3

DONDERDAG: voorstel tot naamswijziging
Jan Vennegoor c.q. Hesselink

VRIJDAG: bloed op de achterbank van de werkelijkheid
'Er zijn vliegtuigstoelen, miljoenen bij bedoeling en bovendien zijn er limousines' (Blof)

ZATERDAG: citaat van de week
"Weet je wat ik sneu vind? Dat FC Oss door het verdwijnen van Haarlem onderaan staat in de Jupiler League. Cynisch zoiets te moeten constateren. Terwijl in Oss een gezond beleid wordt gevoerd." (KNVB-preses Henk Kesler in De Telegraaf)

2 opmerkingen:

Bob van Tiel zei

In de editie van Sint-Oedenrode had Henk het nog over "TOP Oss". Verder niets over de Afrika Cup?

Marc van Zoggel zei

Ik heb de bewuste Telegraaf niet gelezen, het citaat heb ik van de FC Oss-webstek. De webmaster zal wel stiekem TOP in FC hebben veranderd, de smiecht.

Tsja, de Afrika Cup. Vliegende tackles op kniehoogte, afstandschoten vanaf de middenlijn (het Sunday Oliseh-syndroom), een krankzinnige openingswedstrijd en Mart Nooij ontslagen als bondscoach van Mozambique omdat hij de finale niet heeft gehaald, dan heb je het wel zo'n beetje gehad.