zaterdag 23 januari 2010

Zeven dagen lang (2)

17 t/m 23 januari
ZONDAG: Norwich
Op de eerste speeldag van dit seizoen, augustus vorig jaar, verloor het naar het derde profniveau gedegradeerde Norwich City thuis met 7-1 van Colchester United. Na 20 minuten, bij een stand van 0-4, stormden enkele supporters het veld op om vlak voor de dug-out, voor de ogen van de trainer, hun seizoenkaart te verscheuren. Dit weekend won Norwich tijdens de 26ste speelronde met 5-0, nota bene bij Colchester. De club is na het dramatische begin aan een niet te stuiten opmars bezig en stevent af op promotie. Wat zullen die supporters zich opvreten van spijt...

MAANDAG: Bruce
De grootste popmuziekhater van Nederland, Maarten 't Hart, heeft ooit in een column bekend dat hij Bruce Springsteen best wel het beluisteren waard vindt (Een havik onder Delft, p.207). Zelfs de grootste stijfkoppige calvinist blijkt dus nog een greintje onvoorspelbaarheid in zich te dragen.

DINSDAG: State of mind
'Youth is a wonderful thing, what a crime to waste it on children.' (G.B. Shaw)

WOENSDAG: 'Nationale IQ-test'Vraag: 'Hoeveel koptelefoons zag je op het plaatje?' Er waren er vier te zien, zo blijkt uiteindelijk, maar met zo'n vraagstelling mag ik mijn antwoord 'drie koptelefoons' ook goed rekenen.

DONDERDAG: Jupiler
Station Brussel Centraal, 06.20 uur. Aan de overzijde van het perron waarop ik sta, komt een trein binnen rijden. Achter een van de raampjes zit een man, op het tafeltje voor zijn neus staat een blikje Jupiler. Een pint als ontbijt, geen wonder dat ze hier bij die staking zo snel door de voorraad heen raken.

VRIJDAG: Boem is ho
Intercity Den Bosch-Utrecht. Net na Den Bosch stopt de trein. Na enkele minuten krijgen we informatie: 'De trein voor ons heeft zojuist een aanrijding gehad, we wachten op verdere instructies.' Vijf minuten later: 'Beste mensen, we kunnen toch verder. De trein voor ons bleek een aanrijding te hebben gehad met een... grote vogel of iets dergelijks.'

ZATERDAG: 'Van Zon op zaterdag'
Wat moet het vermoeiend zijn om dominee Erik van Muiswinkel te zijn.

Geen opmerkingen: