donderdag 21 mei 2009

Waarom K2 weer K3 moet worden

Allemaal heel erg die breuk tussen Jan en Yolanthe, K3 is ook nog steeds uit elkaar. Kathleen was al die kwelende kinderkes beu en besloot zich voortaan naar haar leeftijd te gaan gedragen. Nu is men op zoek naar een vervangster. Waarom, zou je je kunnen afvragen. Ga lekker met zijn tweetjes door. Of - als je dan toch gaat zoeken - breid de groep dan meteen uit naar vier of meer leden. Als Gerd Verhulst er weer eentje schaakt, zit je immers weer met het zelfde probleem. Maar... K3 blijkt de enige mogelijkheid te zijn!:

K1 is al een vechtsport. Een heel interessante vechtsport. Een sport waarin wij Nederlanders nu eens mondiaal heersen. Met legenden als Ernesto Hoost, Peter Aerts, Semmy Schild en wereldkampioen Remy Bonjasky. K-1 is steeds vaker op tv te zien en Bonjasky - in het dagelijks leven bankemployé - is een welbespraakt uithangbord voor deze sport-in-opkomst.

De K2 is de op één na hoogste berg van de wereld. Hij is 237 meter lager dan de Mount Everest, maar nog altijd een indrukwekkende 8611 meter hoog. Bovendien is de K2 veel moeilijker te bedwingen dan de Everest. De klim is steiler en levensgevaarlijk. Van de bergbeklimmers die de top van de K2 trachten te bereiken, sneuvelt een op de vier tijdens de klim.

K4 is een Olympische tak van de kanosport. En dan hebben we het niet over het veel leukere en televisiegeniekere wildwaterkanovaren, maar over vlakwaterkanovaren, een light version van roeien als het ware. De '4' in K4 duidt op het aantal atleten in de kano. Vier mannen leggen 1000 meter af, vier vrouwen 500.

K5 verwijst al naar de basgitaar Ibanez K5, onder meer gespeeld door Reginald 'Fieldy' Arvizu, bassist van Korn.

De K6 is de naam van de 'red telephone box', oftewel die typisch Engelse telefooncellen - fel rood en met vierkanten raampjes - die je tegenwoordig ook steeds vaker op het continent tegenkomt. Ontwerper Sir Giles Gilbert Scott koos in 1935 voor de kleur rood om de cellen beter op te laten vallen in het straatbeeld.

De K7 Avenger is een wapen uit de formidabele Nintendo 64-game Perfect Dark. De K7 Avenger is een machinegeweer met een hoog vuurtempo en een relatief klein magazijn. Hij is schitterend vormgegeven en in multiplayer een van de betere wapens.

K8 is SMS- of jongerentaal voor 'Kate', Kathleen dus. Die heeft echter de band verlaten en het zou daarom enigszins raar zijn als K8 verder te gaan, nietwaar?

K9 is de afkorting voor 'canine', een reddingshond. Ook de titel van een slechte film uit 1989 met James Belushi en zijn drugshond, de herder Jerry Lee, als agenten. Ook de buitenaardse hond van Looney Tune Marvin the Martian heette trouwens K-9.

K10 is de naam van een op een hond gelijkende robot die achter Eric Cartman aansjokt in een fameuze aflevering van South Park. De quote 'Suck my balls, K-10. I'm not in the mood' is een van de meestgeciteerde. Later verandert K-10 in Kit-9, een katje. De rollen zijn hier uiteraard omgedraaid: de hond had K-9 moeten heten (canine) en de kat Kit-10 (kitten).

1 opmerking:

ditisstefan zei

Over Southpark gesproken: ik zag gisteren op southpark studios een briljante aflevering over Kanye West. Eric en Jimmy bedenken de beste grap ooit en iedereen snapt hem, behalve Kanye West. Met aan het eind een briljante cover van 'Heartless' :).
http://www.southparkstudios.com/episodes/220762