donderdag 30 april 2009

Zevende zondaar

In het sportnieuws van de afgelopen dagen wordt gemeld dat er alsnog zeven dopinggevallen op de Olympische Spelen in Beijing zijn ontdekt. Bloedmonsters zijn enkele maanden na de Spelen getest op sporen van CERA, de nieuwste generatie bloeddoping. Het meest intrigerende, telkens terugkerende zinnetje in de berichtgeving is dat 'zes van de zeven betrapten sporters zijn'. Merkwaardig genoeg wordt dit nergens verder toegelicht. Je zou verwachten dat het toch alleen sporters zijn die op doping betrapt kunnen worden, die überhaupt getest worden. Wie of wat moet de zevende zondaar zijn? Speculaties:

Een starter: De man die het startschot mocht geven voor de loopnummers bij atletiek had zichtbaar moeite met het hanteren van het vuurwapen. Wellicht kreeg hij na een aantal dagen schieten spierpijn en omdat het pistool ook nog eens klemde nam hij doping om te kunnen blijven schieten.

Een zwaaimeisje: Tijdens de openingsceremonie liepen de sporters een rondje door het stadion. Langs de kant van de baan stond een erehaag van Chinese meisjes die de opdracht (lees: het bevel) hadden gekregen non stop vrolijk te zwaaien, te juichen en te springen. Het defilé van de sporters duurde echter drieëneenhalf uur! Misschien heeft Rebellin een van de meisjes een buisje doping toegestoken.

Een turntrainer: Wie Yuri van Gelder op tv ziet kan niet anders dan geïmponeerd zijn door de enorme spierbundels van de kleine man uit Waalwijk. Nu mocht Yuri niet naar Peking, de inzet van Vader Abraham ten spijt, maar zijn vakbroeders zijn minstens zo uit de kluiten gewassen. De heren moeten altijd door hun trainers in de ringen worden gehesen. Best mogelijk dat er eentje doping nodig had om zijn pupil de lucht in te tillen.

Foppe de Haan: De altijd zo aimabele en goedlachse voetbalcoach Foppe de Haan had op de Spelen ineens ruzie met de helft van zijn selectie. De Haan had zijn jongens eerder probleemloos naar de Europese titel geloodst, maar lag nu in de clinch met spelers als Evander Sno en Royston Drenthe, jongens die hem altijd omschreven hadden als een 'vader' voor zijn spelers. Iemand anabolen in Foppes beerenburgje gestopt?

De laatste fakkeldrager: Voor mij de hoofdverdachte. Op een boterham met pindakaas over het dak van het Olympisch Stadion rennen? Dat kan toch nooit!

1 opmerking:

Bob van Tiel zei

Waarschijnlijk heeft Hedwiges het biertje van Foppe "gespiked" na zijn zoveelste uitbrander.