maandag 2 maart 2009

Twee

Vandaag viert dit weblog zijn tweede verjaardag. Het tweede jaar schijnt altijd moeilijker te zijn dan het eerste. Geldt dat ook voor dit weblog? Tijd om de rekening op te maken.

Het aantal gepubliceerde blogberichten in het eerste jaar was 233. Dat was een gemiddelde van 4,5 berichten per week.
Het voorbije jaar bedroeg de hoeveelheid nieuwe berichten 169. Dat is gemiddeld 3,25 per week. Ruim een bericht per week minder. Eerlijkheidshalve steeg het aantal in het eerste jaar behoorlijk door de dagelijkse top vijf in december. Zonder die 31 top vijven verschenen er het afgelopen jaar evenwel nog altijd 33 minder dan in het eerste jaar.

Dan het aantal comments. In het eerste jaar werd er 424 keer gereageerd, een gemiddelde van 1,82 per blogbericht.
In het tweede jaar werden in totaal 235 comments geplaatst, dat is gemiddeld 1,39 per bericht.

In alle opzichten is het verval dus ook op dit blog ingezet. En de prognoses beloven geen verbetering. Maar neerwaartse spiraal of niet, we gaan vrolijk door. De aandeelhouders zijn uiteraard niet blij met de slechte jaarcijfers. Zij zien echter (nog) geen aanleiding de verantwoordelijke(n) de wacht aan te zeggen. Wordt vervolgd.

4 opmerkingen:

ditisstefan zei

Gefeliciteerd Marc! :D
(alvast 1 comment voor het nieuwe jaar, vol goede moed)...

Anoniem zei

Misschien is de kwaliteit beter van je blogs en je comments.
Qua kwantiteit spreken de cijfers boekdelen, maar misschien had je in het eerste jaar veel meer comments die weinig toegevoegde waarde hadden t.o.v. de blogberichten.
Leuk dat je doorgaat.
Stopt in ieder geval niet alles dit jaar ;)

Bob van Tiel zei

Hiep hiep hoera! Drie kwalitatief hoogstaande comments op één bericht, dat belooft wat!

Anoniem zei

jeuj! ik kijk dagelijks, alleen zijn niet alle postst voor mijn niveau om op te reageren haha. maar ik sta 100% achter alles wat je doet natuurlijk!
goodnighty