dinsdag 17 februari 2009

Kruimels

1. Het luisterboek is een relatief nieuw fenomeen waar ik nog niet echt kennis mee heb gemaakt. Ik las dat die vreselijke kwee van een Willem Nijholt Sleuteloog van Hella S. Haasse voorleest. Dat vormt nou niet bepaald een aansporing voor mij om eens een luisterboek te proberen. Waarom doet Herman van Veen geen luisterboeken?

2. Kader Abdolah op tv gezien en vooral gehoord. Hoe krijgt die man zulke mooie Nederandse zinnen op papier? Anders gefomuleerd: waarom staat naast de naam Kader Abdolah niet ook de naam van zijn redacteur op omslag en titelpagina?

3. Bij dezen gepatenteerd: "Ronde veters, na de paraplu de slechtste uitvinding aller tijden".

4. Dandyisme volgens Charles Baudelaire: "het plezier dat men schept in anderen te verbazen en de trotse bevrediging dat men zichzelf nooit verbaast." Mooi.

4b. Ben ik de enige die bij deze woorden pardoes aan Peter R. de Vries moet denken?

5. In de categorie droge humor:
Nieuwsbericht: "TOP Oss heeft per direct de beschikking over twee gretige talenten. De Grieks jeugdinternational Jannis Karafillakis (20) en Zakararia El Allali (eveneens 20) maken het seizoen op huurbasis af bij de eerstedivisionist."
Reactie supporter: "De stadionspeaker zal er ook wel weer blij mee zijn..."

6. Citaat van de maand:
"Feyenoord is voor mij een grotere club dan Ajax. Feyenoord had een zeer professionele organisatie, terwijl de dingen bij Ajax toch iets minder goed geregeld waren. [...] Supporters van Ajax gaan naar het theater om voetbal te aanschouwen. Dat is heel anders dan bij Feyenoord, waar de supporters leven voor voetbal. De mensen zijn er meer emotioneel bij betrokken en zorgen daardoor voor een goede sfeer. Bij Ajax is het publiek rustiger en ze komen vooral om een mooie show en veel doelpunten te zien. Ik ben een werkende speler en daarom paste mijn spel volgens mij beter bij Feyenoord."
(Angelos 'Guppenoog' Charisteas in Feyenoord Magazine)

7. De Antilliaanse auteur Frank Martinus Arion gaat zijn koninklijk lintje teruggeven. Hij doet dit uit protest tegen het "rekolonisatieproces" waarmee Nederland volgens hem bezig is.
Primaire reactie: Heeft Frank Martinus een lintje???

8. De meeste vrouwen vallen op een carrièreman. Dat blijkt uit een onderzoek onder bezoekers van de website relatieplanet.nl.
Daarom zijn deze vrouwen natuurlijk ook bij relatieplanet beland...

9. The Art of Comparing:
"Zoals een hond met zijn urine zijn territorium afbakent, zo heeft Rita Verdonk via het integratiebeleid de facto de Nederlandse identiteit opnieuw uitgevonden."
(Merijn Oudenampsen in De Groene Amsterdammer)

10. In Art.285b wordt op een gegeven moment verwezen naar een verhaal van Couperus over een monocle. Couperus schreef echter een prachtig verhaal over een een binocle (ook opgenomen in de Rode Zwagerman).
Ach, ik knijp een oogje dicht.

11. Oetlul van de maand: de advocaat van de dreigbriefschrijver in Weesp.
Advocaat: "Hij heeft de school niet bedreigd."
Interviewer: "Hij stuurde de school een brief met daarin de tekst 'Wordt deze school erger dan Dendermonde?'"
Advocaat: "Dat is geen bedreiging, dat is een vraag."

Geen opmerkingen: