zondag 27 april 2008

[Play-offs] 2:Helmond uit

Na de moeizame 2-2 in de heenwedstrijd werd in de return in Helmond met 3-0 verloren. De vier overwinningen op rij in de laatste vier competitiewedstrijden bleken de prestatielimiet te zijn. In de play-offs bleek het kruit verschoten en toonde Helmond zich de sterkere ploeg. H.Sport mag het nu in de tweede ronde opnemen tegen De Graafschap.

De uitschakeling betekende dat Leon van Dalen en Revy Rosalia hun laatste wedstrijd voor TOP hebben gespeeld. Na afloop namen zij afscheid van de supporters. Van Dalen (147 competitiewedstrijden + 7 play-off-wedstrijden) en Rosalia (87 + 7) hebben lange tijd in Oss onder contract gestaan. Rosalia is slachtoffer van zijn multifunctionaliteit geworden. Hij past niet meer in het plaatje voor volgend seizoen. Van Dalen heeft zich een betrouwbare verdediger getoond. Vooral dit seizoen blonk hij uit als kopsterk slot op de deur. TOP wil met jongere spelers verder, waardoor er voor Van Dalen geen plaats meer is. Een opmerkelijk, voor mij zelfs onbegrijpelijk besluit. Van Dalen zal volgend seizoen node gemist worden, is mijn voorspelling.

Al met al een goed seizoen. De achtste plek in de eindrangschikking is boven verwachting en het voetbal was meestentijds vermakelijk en aanvallend. Quekel is nog erg wisselvallig, maar scoorde wel zestien goals. De Vogt keepte bij vlagen formidabel en werd dan ook terecht door de supporters tot speler v/h seizoen uitgeroepen. Van Engelen speelde zich in de basis, Kazlauskas begon aan een nieuwe carrière als aanvallende middenvelder en opportunistische stormramspits, en scoorde zeven keer. Van Erik van der Ven raakte ik persoonlijk zeer gecharmeerd, laten we hopen dat deze stofzuiger ook volgend seizoen de gaten mag dichtlopen op het middenveld. Ook Moutawakil mag van mij een contract krijgen. De buitenspeler maakte een uitstekende indruk sinds hij er in januari bijkwam.

Nu begint het lange wachten. Pas in augustus begint de koorts weer op te spelen. Hopelijk staan er in juli weer enkele mooie oefenduels gepland. Lekker in het zonnetje langs de lijn de nieuwe aanwas beoordelen en de kansen inschatten.



3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer van de uitschakeling! Gelukkig heeft Feyenoord wel de beker gewonnen. Dat heeft de kater hopelijk verzacht...
We hebben je trouwens wel gemist in Leuven hoor! Maar we hebben er toch wel iets van kunnen maken ;-).

Marc van Zoggel zei

De bekerwinst van Feyenoord was inderdaad erg mooi, vooral de oprechte ontlading en vreugde op het veld en op de tribunes deden me goed.

Mooi dat Leuven leuk was! Ik ben benieuwd naar de verhalen...

ditisstefan zei

Helaas Marc, een volgend maal beter!