donderdag 24 april 2008

[Play-offs] 1:Helmond thuis

Afgelopen dinsdagavond vond reeds de eerste wedstrijd in de play-offs plaats. Helmond Sport was te gast in Oss. Hoewel het bereiken van de play-offs voor TOP een overwacht succes is, leken de spelers bevangen door de zenuwen. Van het goed verzorgde veldspel van de laatste weken was in de eerste helft niets te zien. Spelmaker Zafarin werd dicht op de huid gezeten en topscorer Quekel zat in de tang bij de verwijfde Uneken.
In de tweede helft was alles anders. Met passie en strijd werd het vijandelijke doel bestormd. Dat resulteerde in de 1-0. Schoofs schoot een vrije trap op de keeper, Zafarin tikte in de rebound binnen. De grensrechter stond echter met de vlag omhoog en Dick Jol keurde de goal af. Onbegrijpelijk, de beelden tonen ondubbelzinnig aan dat Zafarin in geen velden of wegen in buitenspelpositie te zien is. Kazlauskas wel, maar die raakt de bal niet aan. Daarna braken de dolle vijf minuten aan. Höcher schiet de 0-1 binnen, meteen na de aftrap maakt Moutawakil 1-1, nauwelijks een minuut later schiet Van Leerdam Helmond weer op voorsprong: 1-2. Daar leek het bij te blijven. Een teleurstellende avond. In de werkelijk allerlaatste seconde van de wedstrijd schiet Kazlauskas echter snoeihard de 2-2 binnen. Crazy Charley, The Wizard of Oss, vliegt weer eens de hekken in. De hoop is terug in de harten van de TOPpers. Zaterdag a.s. volstaat een overwinning in Helmond. Bij een nederlaag of klein gelijkspel (0-0 of 1-1) is het over.
De prachtige grote foto's in het wedstrijdverslag wil ik u niet onthouden. Ze zijn gemaakt door Image XL. Zie HIER op foto 1 de sfeer voorafgaand aan de wedstrijd en op foto 2 Kazlauskas die de hekken in vliegt.
In het - particuliere - filmpje de beelden van de 2-2.