maandag 3 december 2007

[Lijstjesmaand] (3): Scatman John

Mijn vroegste herinneringen aan muziek gaan terug naar 1994. The Music Factory was net gelanceerd en dé artiest van het moment was Scatman John. Iedereen had het over hem; zijn liedjes waren dé hits van het moment. John Larkin stotterde en buitte die handicap uit door te gaan scatten. Met overweldigend succes. Op 3 december 1999 overleed hij op 57-jarige leeftijd aan longkanker. Tegenwoordig heeft hij een cultstatus verworven (check de comments onder de YouTube-filmpjes).

Naar een suggestie van le bob - en van ditisstefan - een top 5 van hits van Scatman John. Opdat deze jeugdheld nooit in de vergetelheid zal geraken.

Top 5 Scatman John

1) Scatman's World (1995) YouTube
2) Scatman (1994) YouTube
3) Everybody Jam! (1996) YouTube (met Louis Armstrong!)
4) Let it Go (1997) YouTube
5) Song of Scatland (1995) YouTube

4 opmerkingen:

ditisstefan zei

In 2009 is het naast zijn tiende sterfdag ook 15 jaar geleden dat Scatman een hit was. Ik ben voor een Scatmanjaar, waarin alle hits opnieuw worden uitgebracht als eerbetoon aan de beste man :).

ditisstefan zei

Wacht... Hij overleed ook echt vandaag zeg maar.. Dit vraagt om een extra eerbetoon :).

Marc van Zoggel zei

Dat het vandaag zijn sterfdag is, was idd de ultieme reden om de Scatman John top 5 een dag vroeger dan gepland te publiceren.

ditisstefan zei

Respect dat je het hebt opgezocht (ik bedoel in je agenda hebt gekeken :P). Je had t alleen niet in je blog geschreven, dus ik wilde t nog even vermelden. :)