maandag 2 juli 2007

Hattrick: jaarverslag seizoen 21

In een uitverkocht Osse Kuipje versloeg FC TOP Oss gisteravond kampioen Spartak Smirnov met 2-1. Hierdoor loopt Spartak directe promotie mis en eindigt TOP op de derde plaats.

Nu volgt het jaarverslag van de BVO "FC TOP Oss" zoals gepresenteerd op de algemene ledenvergadering hedenavond.






Jaarverslag FC TOP Oss Seizoen 21

Competitie en Bekertoernooien

De eindstand in League VI.400:
1. Spartak Smirnov 14-34
2. Freegoal 14-27
3. FC TOP Oss 14-26
4. Perfect Circle 14-23
5. FC Baloverhetdak 14-19
6. FC Goofy 14-15
7. The Temed's 14-14
8. FC Timmie 14-6

TOP begon dramatisch aan het seizoen met 4 punten uit 6 wedstrijden. Degradatie leek een reëel spookbeeld te worden, maar ineens sloeg alles om. Van de resterende 8 wedstrijden werden er maarliefst 7 gewonnen en 1 gelijkgespeeld. Hoogtepunten waren de thuisoverwinningen tegen Spartak (2-1), Freegoal (3-0), Perfect Circle (1-0) en Baloverhetdak (4-3). De derde plaats voldoet aan de doelstelling en bovendien hebben we drie punten meer dan vorig seizoen. Op competitiegebied zijn we dan ook tevreden.
In de KNVB-beker was - bijna traditioneel - de tweede ronde het eindstation. In de strijd om de Brabant Cup werd ondermaats gepresteerd met een derde plaats in de poule en vroegtijdige uitschakeling in de knock-outfase.

Selectiebeleid

De omschakeling in training van scoren naar verdedigen is positief verlopen. De verdedigers hebben zichtbare progressie geboekt en dat heeft zich geopenbaard in de wedstrijdratings en de individuele beoordelingen. De jonge verdedigers hebben zich grotendeels goed ontwikkeld. Gertjan Eskens en Gerardo Napolitano houden zich moeiteloos staande in het eerste team naast Matthaus Ausfelder en ook Kristijan Skubic en Zeng Caiyang zijn rijp voor de basiself. Alleen de Zweden Jonas Broer en Jerry Jacobsson hebben door blessures niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Zij krijgen volgend seizoen niettemin een herkansing.
De nieuwe keeper Fausto Polizzi is een topaankoop gebleken. Menigmaal hield hij TOP op de been. De aanvallers Marcos Costa en Ronald van Bon voldeden dit seizoen aan de eis meer doelpunten te maken, resp. 5 en 7, al blijft Costa's score aan de (te) lage kant. Positief is de scoringsdrift en de werklust van reservespits Jerôme van der Smissen, die als beloning mocht debuteren in het eerste elftal.
Het middenveld heeft een flinke kwaliteitsinjectie gekregen met het aantrekken van Jaap van Ewijk, de grote ster die terug wilde naar Nederland. Van Ewijk blunderde een aantal malen, maar tilde het team ook zichtbaar naar een hoger niveau. Imko Koks en Joaquin Cenador trokken zich aan hem op. De oudgedienden Leon Thomas en Pe Rijnen stonden er als het nodig was. De vleugelspelers Moni van Schuppen en Harald Eriksen waren degelijk, maar moeten dwingender aanwezig zijn op het veld. Positieve vermelding verdient good old Bouke Huttner. De speler die er al vanaf het prille begin bij is vocht zich terug in de basis en betaalde het vertrouwen terug met een hattrick.

Financieel beleid

Economisch hebben we een slecht jaar gedraaid. Jaap van Ewijk werd weliswaar voor relatief weinig geld gekocht (€ 1.300.000), maar de duurste aankoop ooit betekende toch een flinke keldering van het eigen vermogen. Volgens de begroting moest door kaartverkoop minstens break-even gedraaid worden, maar door het slechte weer en de abominabele prestaties aan het begin van het seizoen werden enkele tonnen misgelopen, waardoor we zo nu en dan in de rode cijfers belandden. Bovendien verdwenen door de start van de nieuwe jeugdopleiding de incidentele inkomsten uit transfers van jeugdspelers.

Jeugdopleiding

Dit seizoen is FC TOP Oss van start gegaan met een eigen jeugdopleiding. Jong FC TOP Oss bleek over enkele talanten te beschikken en promoveerde door tweede te worden in de Brabantse Hoofdklasse A naar de Brabantse Eredivisie. Vooral keeper Mischa Laarmans heeft een grote toekomst voor de boeg.

Volgend seizoen

Door de financiële resultaten zijn enkele veranderingen noodzakelijk voor volgend seizoen. Besloten is Marcos Costa te verkopen. De Spanjaard drukt zwaar op de begroting en heeft in de afgelopen seizoenen te weinig gescoord. Bovendien missen we hem door zijn temperament regelmatig als hij weer eens geschorst is na een rode kaart of een aantal gele kaarten. Beoogd wordt een Nederlandse spits van vergelijkbaar niveau aan te trekken. Het management sluit niet uit dat nog een of twee spelers weg mogen, al dan niet gedurende het seizoen. Coach Freddy Roelens mag nog een jaar blijven.
Het wederom slecht aanvangen van het seizoen heeft ons genoopt een andere strategie toe te passen. Waar normaal voorafgaand aan het nieuwe seizoen op conditie werd getraind, met als gevolg een fikse vormdaling, is nu aan het eind van het seizoen reeds op conditie getraind. We hopen zo in betere vorm aan het seizoen te beginnen en niet weer na enkele wedstrijden achter de feiten aan te lopen. We zijn dan ook ambitieus en willen zo lang mogelijk meedoen om de titel.

Dankzeggingen

Tot slot willen spelers, staf en medewerkers van FC TOP Oss bij monde van Algemeen Manager M. van Zoggel alle supporters, sponsors en belangstellenden bedanken voor de steun het afgelopen seizoen.
Bijzondere dank gaat uit naar de negen bevriende teams die TOP supporteren en de actievelingen van de Brabant Federatie die ook dit seizoen weer uitblonken in gezelligheid, wijsheid, hulpvaardigheid en geestdrift.
Speciale felicitaties gaan naar FC Reloaded, waar TOP een innige vriendschapsband mee heeft en dat dit seizoen glansrijk kampioen werd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bedankt voor de felicitaties.
Mooi stukje, leuk om te lezen.
Als ik had gewonnen zondag was ik direct naar de vijfde divisie.
Voor jou was het een mooie afsluiting van het seizoen.

Anoniem zei

Leuke blog

succes volgende seizoen, en mijn revanche zal zoet zijn :)

grts Linkin
FREEGOAL

www.queenfan.nl