zondag 23 oktober 2016

Zeven dagen lang (298)

17 t/m 23 oktober

MAANDAG Alarm
De SGP wil de 'azaan', de islamitische gebedsoproep, verbieden. Gerard Reve over dit fenomeen in Brieven van een aardappeleter (1993), p. 51:
'Over godsdienst gesproken: ik heb een hotel - toevallig nog goed en schoon en niet duur ook, meer geluk dan wijsheid - vlakbij de Oude Moskee, is de kasjba, en elke dag bij zonsopgang, om 12 uur smiddags en bij zonsondergang klinkt er een geluid door de lucht, of acht mensen tegelijkertijd met kokend water worden overgoten, maar dat is de mezzanèn of hoe die heet, die van de minaret, met mikrofoon en luidspreker, tot gebed oproept, heel indrukwekkend maar ongelooflijk griezelig.'

DINSDAG Muziek
The John Barry Seven Plus Four, 'Hit and Miss' (1960)

WOENSDAG Trump
Mijn glazen bol zei me dat Donald Trump rond deze datum zou worden omgelegd.
Headline na het derde debat: 'Trump pleegt politieke zelfmoord.'
O, was dat het.

DONDERDAG Referendum
MP Rutte heeft het steeds over 'recht doen' aan de nee-stemmers, maar Marianne Thieme heeft gelijk: hij wil juist de ja-stemmer tegemoetkomen. De nee-stem heeft immers gewonnen, alles minder dan het niet-ratificeren van het verdrag is juist een schoffering van de nee-stemmer.

VRIJDAG Crisis
Urgent message voor Peter Bijvelds (dit paste niet meer op het spandoek):
Willy Boessen heeft zijn contract in Thailand niet verlengd en is beschikbaar. Bert Zwanenburg, die hem in 2014 de laan uitstuurde, is geen voorzitter meer, dus dat vormt geen belemmering. Boessens assistent is Robert van der Weert, oud-speler van TOP, dus Wels kan ook meteen wieberen. Nu of nooit!

ZATERDAG Scary
De grote cyberaanval van gisteren lijkt een test voor een veel grotere actie binnenkort. Veiligheidsexpert Bruce Schneier schreef het een maand geleden al: 'Someone is learining how to take down the Internet'.

ZONDAG Experts
'De experts zeggen dat de Brexit grote schade zal doen. Om deze profetie zichzelf te laten vervullen, doen in elk geval de experts in Brussel hun stinkende best.' (Martin Sommer)

Geen opmerkingen: