zondag 4 september 2016

Zeven dagen lang (291)

29 augustus t/m 4 september

MAANDAG Muziek
The Marmalade, 'Reflections of My Life' (1969)

DINSDAG Gifmengers
'Paus Franciscus gaat Vaticaan grondig reorganiseren'. (NOS)
Daarmee is de kans dat de Heilige Vader het komende jaar onder verdachte omstandigheden komt te overlijden weer enorm gestegen.

WOENSDAG Pauw (I)
Complotdenkers zijn een plaag, maar minstens even erg zijn mensen die iemand die relevante context bij een beeld verschaft als een complotdenker wegzetten, zoals mevrouw Righton hier doet bij Wierd Duk.

DONDERDAG Nederland-Griekenland 1-2
Als je negatieve records uit de jaren dertig gaat breken, dan weet je dat er een duister tijdperk is aangebroken.

VRIJDAG Pauw (II)
Het ellendige van Volkert van der Graaf is dat hij over de volle breedte een miezerig mannetje is. Al die andere terroristen hebben tenminste nog een groot verhaal, een wereldbeeld, een ideologie - hoe verderfelijk ook - vanwaaruit zij hun gruweldaad plegen. Deze minkukel is duizend keer te onbeduidend voor de enorme invloed die hij met zijn daad heeft gehad en nog heeft.
Hij blijft de voorwaarden voor zijn vervroegde vrijlating maar aanvechten. Justitie sluit een deal met Volkert: jij mag vervroegd vrij, onder die en die voorwaarden. Vervolgens komt Volkert vrij en wil hij onder die voorwaarden uit. Dan zeg je als justitie toch: prima, maar als jij je niet aan jouw gedeelte van de deal houdt, dan wij ook niet - terug achter de tralies jij. Maar dat gebeurt niet. Dat is toch even onbegrijpelijk als onverteerbaar.

ZATERDAG Interlandweekend
Gekeken naar basketbal: Denemarken-Nederland (72-90), met bij Oranje de international met de meest intrigerende naam ooit: Worthy de Jong.

ZONDAG Brassen en vlagjatten
Achtste column voor Staantribune online: 'Supporterscultuur als Immaterieel Cultureel Erfgoed?'

Geen opmerkingen: