zondag 13 december 2015

Zeven dagen lang (268)

7 t/m 13 december

MAANDAG Kookavondje
Geen wonder dat Geert Wilders verwoed kandidaat-Kamerleden aan het werven is, als dit het niveau is van de huidige elitetroepen. Wat een droefenis.

DINSDAG PSV
Luuk de Jong wist niet dat hij op scherp stond en bij een gele kaart de eerstvolgende wedstrijd geschorst zou zijn. Zoiets was een Ruud van Nistelrooy of een Robin van Persie nooit overkomen. En daarom hebben Van Nistelrooy en Van Persie een glansrijke carrière achter de rug en heeft Luuk de Jong nooit de absolute top gehaald.

WOENSDAG Zijne Schijnheiligheid (I)
Prachtig hoe Frans Timmermans de maat wordt genomen door Nico Dijkshoorn. Vooral het gezicht van Timmermans is priceless; dat zelfingenomen aardappelhoofd, vol verwachting weer een paar veren in zijn reet gestoken te krijgen, maar in plaats daarvan mag hij een verbale schop onder zijn hol incasseren.

DONDERDAG Zijne Schijnheiligheid (II)
Dijkshoorn op twitter: 'Ik had Frans Timmermans eigenlijk mijn gedicht willen voorlezen met een mondkapje voor.'

VRIJDAG Islamofobieangst
De vermeende groei van islamofobie in de laatste tien jaar is een mythe, zo blijkt uit een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau.
Broodnodig weerwoord tegen angstzaaiers als Leo Lucassen met zijn '15 jaar islamofobie'.

ZATERDAG Duo (I)
Uit de SVB-lijst met jongensnamen blijkt dat er in 2014 178 keer een 'Simon' is geboren en 177 keer een 'Nick'. Met een variant op een hoogst poëtische regel van het duo: 'Want de een kan niet zonder de ander.'

ZONDAG Duo (II)
Over Nederlandstalige duo's gesproken: hoe staat het ervoor met de reeds in 2013 aangekondigde samenwerking tussen Spinvis en Rob de Nijs? Dat moet iets heel moois opleveren.

Geen opmerkingen: