zondag 25 oktober 2015

Zeven dagen lang (261)

19 t/m 25 oktober

MAANDAG NS
Je hoort de conducteur weleens omroepen dat de trein 'geheel volgens dienstregeling' zijn bestemming bereikt. Waar slaat dat 'geheel' op? Je bent op tijd of niet op tijd, volgens dienstregeling of niet volgens dienstregeling. 

DINSDAG AZ
Mounir El Hamdaoui vindt zichzelf 'geen moeilijke jongen'. Waarmee hij bewijst dat hij wel degelijk een moeilijke jongen is, want een van de kenmerken van moeilijke jongens is dat ze over nul komma nul zelfkennis beschikken.

WOENSDAG Daar en hier
Inwoners vluchten weg uit Aleppo nadat Assad een nieuw offensief heeft ingezet. 
In Steenbergen verstoren redeloze burgers een inspraakavond over opvang van vluchtelingen.
In Syrië is het volk doodsbang voor de leider, hier zijn de bestuurders doodsbang voor het volk.

DONDERDAG Moefti
Heeft Netanyahu daadwerkelijk willen zeggen dat de Palestijnse moefti Amin al-Hussaini in 1941 de Holocaust heeft bedacht? Dat is natuurlijk verwerpelijke onzin.
Of bedoelde hij dat de moefti Hitler opriep ook de joden in het Midden-Oosten te vermoorden? Dat is namelijk al in 1991 gebleken uit onderzoek van het Simon Wiesenthal Centrum:
'De betrokkenheid van Amin al-Husseini, de moefti van Jeruzalem, bij de Endlösung is nog eens aangetoond door onderzoek van historici van het Wiesenthal Centrum in Los Angeles in de archieven van de Verenigde Naties. Tijdens het Britse mandaat over Palestina was de moefti de nationale en de religieuze leider van de Arabieren in het land. De moefti kwam op 6 november 1941 in Berlijn aan om Hitler ervan te overtuigen dat hij de jodenvervolging tot het Midden-Oosten moest uitbreiden. Hij sprak anderhalf uur met Hitler, waarbij hij wees op het gevaar van de joden.
Hitler, zo blijkt nog eens uit het van de moefti gevonden dagboek, was daar al van overtuigd. Hij vertelde de moefti van Palestina dat de joden het grootste gevaar voor de samenleving vormden. Het idee van de moefti was dat Duitsland en Italië de joodse immigratie in Palestina onrechtmatig zouden verklaren. Zij zouden de Arabische landen moeten oproepen het joodse element in de Arabische landen, waaronder Palestina, te elimineren.' (Nieuw Israelietisch Weekblad, 30-08-1991)
Of Netanyahu in deze kwestie te goeder of te kwader trouw is laat ik aan ieders eigen oordeel over.

VRIJDAG Het zullen wel weer Kutmarokkaantjes/Voetbalhooligans zijn...
In Oss vindt een demonstratie plaats tegen de komst van vluchtelingen, in de media wordt gemeld dat 'de harde kern van FC Oss' erachter zou zitten. 
Een paar dagen later moeten ze rectificeren.
In Steenbergen wordt een noodverordening afgekondigd omdat 'Feyenoord-hooligans' de bijeenkomst zouden willen verstoren. 
Een dag later moet men schoorvoetend erkennen dat die verwachting nergens op gebaseerd was en springt zelfs D66 in de bres.
Blijkbaar zijn voetbalsupporters voor links wat moslimjongeren zijn voor rechts.

ZATERDAG WK rugby (II)
Vraag voor de echte rugbykenners: waarom schieten ze niet veel vaker die bal vanuit de handen van afstand tussen de palen door? Blijkbaar mag je te allen tijde schieten en het levert drie punten op. Dat is toch veel effectiever dan dat gezwoeg om een try te maken?

ZONDAG Vitesse-Ajax
Bij Ajax valt Sam Hendriks in. Afgelopen vrijdag kwam Hendriks nog uit voor Jong Ajax in het duel met Fortuna Sittard. Hij scoorde drie goals.
Blunder van Ajax, zou je zeggen, maar de commentator legt uit dat dit gewoon is toegestaan: een speler mag niet in hetzelfde weekend eerst voor Ajax 1 en daarna nog voor Jong Ajax uitkomen, maar wel andersom. 
Het zoveelste bewijs dat ze bij de KNVB volslagen van de pot gerukt zijn en de competitievervalsing gewoon laten voortduren. Fortuna heeft nu de pech dat het al op vrijdag tegen Jong Ajax speelde en het voor Ajax niet uitmaakte of Hendriks wel of niet meedeed; hij mocht sowieso op zondag nog tegen Vitesse spelen.
Zeist is de dienstverlener van de grote clubs. Maar ja, wat wil je met een voorzitter die ooit meende dat Fortuna Sittard niet eens meer bestond. 

Geen opmerkingen: