zondag 20 september 2015

Zeven dagen lang (256)

14 t/m 20 september

MAANDAG Geniaal
'De Ronde van Spanje had veel korter gekund. Dat hebben wetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen berekend. De Vuelta duurt in totaal drie weken, maar volgens de onderzoekers was dat niet nodig: "Dit is hartstikke om."' 

DINSDAG PSV-Manchester United
Commentator Ronald van de Geer: 'U heeft de opstellingen niet gezien'. Nee, omdat er een minuut voor kwart voor negen nog steeds reclame bezig was!
Het komt met dat SBS nog eens zover dat de kijker halverwege kan sms'en welke club er door mag naar de volgende ronde.

WOENSDAG National League
Na de 2-2 gisteravond tegen Torquay United heeft Kidderminster Harriers na tien wedstrijden nul zeges, vijf gelijke spelen en vijf nederlagen.
Dat is exact dezelfde balans als in het seizoen 2012/2013 na tien duels. Toen won Kidderminster van de volgende 26 wedstrijden er 22, behaalde het in totaal 93 punten en streed het tot op de laatste speeldag met Mansfield Town om de titel.

DONDERDAG Algemene beschouwingen
Alexander Pechtold: 'We hebben de hele tuin omgeploegd, nu komen de tuinstoelen naar buiten en zegt Buma: "Ik ga lekker zitten.""
De gemiddelde Nederlander zet eind september de tuinstoelen juist weer binnen. Niet alleen van democratie heeft Pechtold weinig kaas gegeten...

VRIJDAG In verzet
Zouden de Enschedeërs die bij Pauw tegen de komst van vluchtelingen in hun wijk ageren dezelfde lui zijn die Alfred Schreuder hebben weggejaagd bij FC Twente?

ZATERDAG Chelsea-Arsenal
Dat hij een eersteklas smeerlap was wisten we al, maar Diego Costa is hard op weg de nieuwe Pepe te worden. Wat een cunt.

ZONDAG Eredivisiesamenvattingen
Tom Egbers na het oplezen van weer een opstelling vol onuitspreekbare namen: 'En dan doet Van der Karbargenbok nog niet eens mee.'
Een verwijzing naar Bordewijks Bint. Het is niet de eerste keer dat Tom een literaire toespeling maakt. Vorig jaar gebruikte hij al eens een 'citaatsjabloon' op basis van Mulisch' De sprong der paarden en de zoete zee, zo merkte de altijd scherpe Taalprof op.

Geen opmerkingen: