zaterdag 7 maart 2015

Zeven dagen lang (245)

1 t/m 7 maart

ZONDAG Bom (I)
Overal lees ik deze headline: 'Profclubs leggen bom onder nieuwe voetbalpiramide'.
Wat een idiote berichtgeving!
Het is juist hartstikke positief dat slechts tien betaaldvoetbalclubs hun belofte-elftal hebben ingeschreven en dat de rest liever een onderlinge competitie afwerkt. De nieuwe piramide moest er komen om de kunstmatige scheiding tussen de profs en de amateurs op te heffen. Niemand zit te wachten op affiches in de tweede divisie als Jong PEC Zwolle-De Treffers of Quick Boys-Jong NEC.

MAANDAG Veld
Nog zoiets: Dat geklaag over de erbarmelijke staat van het veld van FC Twente...
We zijn toch allemaal tégen kunstgras? Daar hoort ook bij dat de velden er in deze tijd van het jaar bij kunnen liggen als omgeploegde akkers, als moeilijk doorwaadbaar broekland.

DINSDAG Nachtwerk
'op het bureau een lamp;
het enig wezen dat hem gadeslaat
en dat hem bijlicht als de zee rondom
zo hol en donker naar den hemel gaat
dat hij den oever niet bereiken kan'
(Uit: H. Marsman, Tempel en kruis)

WOENSDAG De plank mis (I)
0 woorden over de periodetitel van TOP Oss in de Voetbal International van deze week. (Op een smalend stukje in de rubriek 't Wereldje over het lage toeschouwersaantal na.)
Als je in je Seizoengids durft te schrijven dat de club 'ook in de jaargang 2014/2015 veroordeeld zal zijn tot een plek in de kelder van de competitie' en dat 'elke eindnotering boven de achttiende plaats' een 'wereldprestatie' zou zijn voor de 'veredelde amateurclub uit Oost-Brabant', dan zou het je sieren om nu je ongelijk te erkennen - of toch op zijn minst om aandacht te besteden aan die wereldprestatie.

DONDERDAG
De plank mis (II)
'UEFA klaagt Feyenoord aan voor racistisch gedrag fans'
Lees eens een boek, UEFA:
'De vorming van agressieve mannelijkheid is tevens gerelateerd aan het gebruik van raciale categorieën. Beide groepen [Espanyol- en Barcelona-hooligans] hebben geen enkel groepslid met een donkere huidskleur. Bij West Ham United en Feyenoord geldt eerder het omgekeerde. [...] Zij worden gezien als indrukwekkende verschijningen en goede vechters en hebben vaak een geduchte reputatie. De "rellennegers" van Feyenoord zijn een bekend voorbeeld.'
(Ramon F.J. Spaaij, Hooligans, fans en fanatisme, 2008, p. 32)

VRIJDAG Bal
Het Boekenbal. De beste reden om geen schrijver te willen worden. En dan de jaarlijkse sfeerreportage in Nieuwsuur, met een verslaggever die altijd precies één vraag heeft bedacht: 'Wat is uw favoriete boek over [thema van de Boekenweek]', en die vraag dan vervolgens aan drieënnegentig verschillende schrijvers stelt, waarvan er overigens minstens zevenenzestig om onduidelijke redenen het predicaat 'schrijver' hebben gekregen.

ZATERDAG Bom (II)
'Kolbeinn Sigthórsson mag maandag met Jong Ajax meespelen in de competitiewedstrijd tegen Almere City. De spits heeft van de KNVB dispensatie gekregen voor dat duel. Dat was nodig omdat de IJslander al vijftien wedstrijden voor het eerste elftal heeft gespeeld.'
En daarom zijn die beloftenteams dus zélf de bom onder de voetbalpiramide.

Geen opmerkingen: