zaterdag 22 november 2014

Zeven dagen lang (232)

16 t/m 22 november

ZONDAG Awaydays (I)
Overal ME-busjes in Amsterdam vanwege de intocht van Sinterklaas. Je moet de goedheiligman natuurlijk ook niet met vrij vervoer naar de hoofdstad laten komen, dat is vragen om problemen. Al die ultrapieten meteen in de hekken hangen en met pepernoten gooien en zo. Volgend jaar maar een verplichte paardcombi?

MAANDAG Bas
Eindelijk mijn afgeragde ipod-oortjes vervangen. En opeens blijkt er op een onvermoed grote hoeveelheid nummers een basgitarist mee te spelen.

DINSDAG Awaydays (II)
'De zoveelste treinstaking in België heeft ook ingrijpende gevolgen voor Nederlandse reizigers. [...] Naast de dagelijkse forenzen zijn ook voetbalfans de pineut.' (Metro)
Ajax speelt komende dinsdag uit tegen Paris Saint-Germain en de fans kunnen nu niet een dag eerder afreizen naar Parijs. Ach, Ajax moest toch uitwedstrijd zonder fans spelen na de misdragingen tijdens de bekerfinale? Die straf is officieel ten uitvoer gebracht in de bekerwedstrijd op Urk, maar dat was natuurlijk een wassen neus. Laat ze het nu maar voelen.

WOENSDAG Anno
Je bent officieel oud als je de elftallen in de VI-rubriek 'Anno' nog met eigen ogen hebt zien spelen en iedere speler (gezicht en/of naam) een 'o ja'-momentje oplevert. Het is zover.

DONDERDAG Cup
Gisteren al Aldershot Town-Portsmouth (1-0), vandaag Maidstone United-Stevenage (2-1). Europees voetbal is leuk en aardig, maar er gaat toch niets boven een midweekje FA Cup-replays, met twee keer geheel zoals het hoort de underdog die de hoger spelende ploeg eruit knikkert.
Heerlijke chants ook. De fans van de Shots richting die van het afgegleden Portsmouth: 'You're not famous anymore.' Waarop de Pompey-fans terugzingen: 'You weren't famous anyway.'

VRIJDAG OvJ
De galeriehouder die exemplaren van Mein Kampf te koop aanbood is vrijgesproken. Gelukkig maar, dat boek is overal op internet te vinden, zelfs op serieuze wetenschappelijke websites als www.mennoterbraak.nl, waar het in pdf te downloaden is.
De officier van justitie, die een geldboete had geëist, heeft trouwens een curieuze visie op boekenbezit: 'Alleen al het bezit van een exemplaar kan laten zien dat je helemaal achter het gedachtengoed[sic] staat dat erin is verwoord en waar het boek een symbool van is.' (Trouw)
Nou, ik heb dat EU-propagandaboekje van Verhofstadt en Cohn-Bandiet (Voor Europa!) in de kast staan, maar ik mag toch hopen dat ik daar nooit voor vervolgd ga worden.

ZATERDAG Quote van de week
'Beschaving bestaat voor tachtig procent uit schaamte. Schaamte over wat je allemaal zou willen doen, maar niet doet. Beschaving is opgedrongen zelfbeheersing, waardoor je constant bloost van verlegenheid.' (Theodor Holman)

Geen opmerkingen: