zaterdag 28 juni 2014

Zeven dagen lang (218): losse WK-notities

22 t/m 28 juni

ZONDAG Ongezien
Er is te veel te doen over de uitgebreide tactische instructies die wisselspelers bij een invalbeurt vanuit een dik boekwerk krijgen voorgelezen door de assistent-bondscoach.
Volgens mij is het met die instructies als met de algemene voorwaarden die je moet accepteren voor je iets installeert: je kijkt er een paar seconden naar, denkt 'het zal wel', klikt op 'volgende' en gaan met die banaan.

MAANDAG Ontdekt
Le Bon Bob en ondergetekende hebben ontdekt met welke bindende richtlijn uit het FIFA-hoofdkwartier de scheidsrechters dit keer naar het WK zijn gestuurd: leg bij iedere corner het spel even stil om tegen de spelers in het strafschopgebied te gaan zeggen dat ze van elkaar af moeten blijven. Iedere corner!

DINSDAG Janken
Toon de Jager rekent vakkundig af met René Waldorf en Nico Statler in zijn cartoon op Nu.nl.

WOENSDAG Juichen
Irritantste reclame deze zomer: de Braziliaanse commentator van Hyundai. 'Juich ook mee met onze Braziliaanse commentator'. Nou, nee bedankt.

DONDERDAG In de aanloop naar Nederland-Mexico (I)
'Ander Herrera naar Manchester United'.
Ik denk even dat het om de Mexicaanse middenvelder Héctor Herrera gaat, of misschien wel coach Miguel Herrera - als assistent van Van Gaal! -, maar dit is een Andere Herrera.

VRIJDAG In de aanloop naar Nederland-Mexico (II)
In de Voetbal International lees ik dat Miguel Herrera in de kwalificatiereeks voor het WK van 1994 alle wedstrijden voor Mexico heeft gespeeld maar uiteindelijk toch niet geselecteerd werd voor de eindronde in Amerika.
1994! Dat is het eerste WK waar ik nog herinneringen aan heb.
Dit leert ons twee dingen: 1) Ik word oud; 2) Je kunt binnen twintig jaar veranderen van een topfitte topsporter in een dichtgeslibde driftkikker.

ZATERDAG In de aanloop naar Nederland-Mexico (III)
Er is bewijs gevonden! Panini had er net als Herrera zelf blijkbaar ook geen rekening mee gehouden dat hij na zo'n kwalificatiereeks niet geselecteerd zou worden voor Amerika '94.
Met dat topfit viel het trouwens ook wel mee, zo te zien. #speknek

(met dank aan Cor)





Geen opmerkingen: