zaterdag 31 augustus 2013

Zeven dagen lang (177)

25 t/m 31 augustus

ZONDAG Werkloos
In de Spaanse competitie wordt er ook nog om 23 uur afgetrapt. Dan ben je als supporter dus op zijn vroegst om 1 uur, half 2 een keer thuis... Aan de andere kant: in Spanje hoeft bijna niemand nog op maandagochtend vroeg op.

MAANDAG Inzicht
Het woord 'neologisme' moet ook ooit een neologisme zijn geweest.

DINSDAG Kwiek
In een van de eerste berichten ooit op dit blog feliciteerde ik acteur Jerry Stiller met zijn 80ste verjaardag. Stiller, 'Arthur' in The King of Queens, is inmiddels 86 en nog steeds sterk gaand. The Huffington Post heeft hem dan ook opgenomen in zijn '12 Celebrities Still Going Strong in Their 80s'. Daar staan sowieso wel een paar eindbazen tussen, dus absoluut de moeite van het bekijken waard.

WOENSDAG Prioriteit
Het kabinet wil onder meer gaan bezuinigen op toeslagen. Dat moet 1 miljard opleveren. Het nieuwe stelsel zou bovendien minder fraudegevoelig zijn.
Is die honderd miljoen aan toeslagenfraude al teruggehaald uit Bulgarije? Dan zijn we alvast voor tien procent op weg...

DONDERDAG 1 en 1
De betrokkenen zullen het verband ontkennen, maar het kan geen toeval zijn dat Myrte Hilkens, het PvdA-Kamerlid dat prostitutie wilde aanpakken, opstapt in de week dat de krantenkolommen worden gedomineerd door Sylvie en Sabia.

VRIJDAG Kopiist
Mulisch waarschuwde sinds het midden van de vorige eeuw voor de technificatie van de mens door de vermenselijking van de techniek. Jaar na jaar is zijn gelijk sindsdien bewezen. Nu hebben zelfs de kopieerapparaten een eigen willetje gekregen, zie het schokkende bericht van Per Boot.

ZATERDAG Weg met die 'weg-met-ons-mentaliteit'! (II)
Op 9 september verschijnt het nieuwe boek van Thierry Baudet, Oikofobie.
Uit een interview in HP/De Tijd van februari 2013: 'Onze politieke elites lijden aan oikofobie, het tegenovergestelde van xenofobie: een ziekelijke afkeer van de eigen cultuur. Die verdunnen ze door massa-immigratie, door zelfbestuur over te hevelen naar Brussel, door afschuwelijke gebouwen neer te zetten, door rare, onbegrijpelijke kunst en atonale muziek, door de kerken te beschimpen, onze hele traditie te grabbel te gooien.'

Geen opmerkingen: