zaterdag 10 augustus 2013

Zeven dagen lang (174)

4 t/m 10 augustus

ZONDAG AMF! (I)
In Engeland viert de FA dat de Football League 125 jaar bestaat. Op 8 september 1888 ging het eerste seizoen van start.
Hoewel de officiële telling anders is, stamt ook het eerste landskampioenschap voetbal in Nederland uit 1888.
In Nederland nemen dit seizoen voor het eerst beloftenteams deel aan de competitie, een schandelijke knieval van de KNVB voor de zogenaamde topclubs en de zakelijke belangen van een bejaarde zakkenvuller met het ethisch besef van een pinda.
In Engeland wordt uitgebreid stilgestaan bij het 125-jarig bestaan van de league, onder meer met dit prachtige filmpje, door het seizoen af te laten trappen door de twee oudste nog actieve profclubs (Sheffield United-Notts County) en door founding members die nu bij elkaar in de competitie zitten in de openingsronde tegen elkaar te laten beginnen (Derby County-Blackburn Rovers; Preston North End-Wolverhampton Wanderers).

MAANDAG Terreur (I)
De terreurdreiging is het hoogst sinds de aanslagen van 11 september. In juni zeurde Maarten van Rossem nog dat Obama niet zo moest zeuren over kernwapens en beter de strijd tegen terreur kon beëindigen. Misschien heeft die terreurdreiging weer zo hoog kunnen worden omdat misantrope zeveraars als Maarten van Rossem mensen in slaap sussen.

DINSDAG Terreur (II)
Ook de internationale trein naar België zou een potentieel doelwit zijn. Ik ben vandaag met die trein naar Brussel op en neer geweest, maar ik kan u geruststellen: ik ben niet opgeblazen - wat het feit dat u dit leest eigenlijk al bewijst. Ik had zelf wel last van een opgeblazen gevoel, dat dan weer wel.

WOENSDAG AMF! (II)
RBC, dat na het faillissement een doorstart maakte als amateurclub in de vijfde klasse, zal vanaf volgende week weer in het eigen stadion spelen. In 2020 weer in de eerste divisie!

DONDERDAG Wat je zegt...
Ton Elias ontmoet een groepje natuuractivisten: 'Wat een zware delegatie!'

VRIJDAG KPN
Willem Vermeend zegt in EenVandaag dat de privatisering van overheidsdiensten in de jaren negentig toch niet zo'n goed idee was. Vermeend was als staatssecretaris in de kabinetten-Kok mede-verantwoordelijk voor de privatisering van onder meer de KPN: 'Als ik terug kijk zeg ik: dit hadden we anders moeten doen. Daar ben ik heel eerlijk in. De privatisering had niet op deze manier gemoeten. Je ziet wat er van komt.'
Vermeend doet het voorkomen of hij heel moedig is - 'daar ben ik heel eerlijk in' -, maar hij is tien jaar te laat. In 2002 was er al een visionair die op zijn schreden terugkeerde en aan de bel trok: 'Ik was een hartelijk voorstander van de privatisering van de PTT en de omvorming daarvan tot KPN en ten slotte tot de beursgang van dit bedrijf. Maar ook daar kunnen we van leren. Achteraf gezien hadden we wel het bedrijf moeten privatiseren en naar de beurs laten gaan, maar hadden we dit niet moeten doen met al het onroerende goed en het vaste net en die mooie telefooncentrales. Dat alles hadden we gewoon als staat aan KPN moeten leasen. [...] Valt in de leaseconstructie KPN om, dan hebben we tenminste alle niet roerende goederen, de telefooncentrales en het vaste net nog. Als dat echter nu gebeurt, zijn niet alleen de aandeelhouders alles kwijt, maar ook de staat en ja, die is van ons allemaal.' (De puinhopen van acht jaar paars, p. 125)
Nu KPN overgenomen dreigt te worden door Carlos Slim, vreest Vermeend precies dat de staat cruciale overheidsdiensten uit handen geeft: 'Zoals Defensie, diensten over veiligheid. Kan je die diensten wel waarborgen als een buitenlandse partij de meerderheid heeft? Het is straks één meneer die bepaalt wat er met KPN gebeurt.'

ZATERDAG AMF (III)
MVV-Jong FC Twente wordt tijdelijk gestaakt omdat Maastrichtse supporters die de wedstrijd boycotten buiten het stadion vuurwerkbommetjes gooien uit protest tegen de invloed van FOX.
Beelden van het incident zijn te zien op... Foxsports.nl. Eerlijke journalistiek van een bedrijf dat weigert negatieve berichtgeving te censureren of arrogant misbruik van een protestactie om meer pageviews te genereren?

2 opmerkingen:

Bob van Tiel zei

Geen update over je aanvaring met Anthony Lurling? http://www.powned.tv/nieuws/sport/2013/08/anthony_lurling_opgepakt.html

Marc van Zoggel zei

Je kunt Lurling wel uit de Graafsewijk halen, maar de Graafsewijk niet uit Lurling.