zaterdag 18 mei 2013

Zeven dagen lang (163)

13 t/m 18 mei

ZONDAG De zaak-Weekers
Wist Frans Weekers, in tegenstelling tot wat hij beweert, weldegelijk van de massale Bulgaarse fraude met toeslagen? Dat lijkt de grote vraag te zijn in deze kwestie. Maar het is helemaal niet relevant of Weekers gelogen heeft of niet. Dat ik wanneer ik iets te veel toeslag heb ontvangen, extra toeslag waar ik niet eens om gevraagd heb, drie brieven krijg - een waarin staat dat ik te veel toeslag heb ontvangen, twee maanden later een waarin staat dat ik het teveel ontvangene terug moet betalen met een acceptgiro die bij een brief zit die apart verstuurd zal worden, en weer twee maanden later tot slot die desbetreffende brief-met-acceptgiro -, terwijl intussen die Bulgaren moeiteloos toeslagen kunnen toucheren, dat kortom het hele systeem totaal verbureaucratiseerd en verrot is, dat is al voldoende aanleiding om de eindverantwoordelijke tot opstappen te dwingen, en die eindverantwoordelijke heet op dit moment Frans Weekers.

MAANDAG De zegeningen van de EU
Overigens moet het ergste nog komen: per 1 januari 2014 mogen Bulgaren en ook Roemenen hier zonder restricties komen werken. Alom worden grote problemen verwacht, zie Nieuwsuur.
In 1994 kreeg ik een zwak voor Bulgarije en Roemenië dankzij Hristo Stoitchkov en Gheorge Hagi. Twintig jaar later is dat wel anders.
De tijden veranderen.

DINSDAG Deskundigen
Het Songfestival staat weer voor de deur. En dus zijn de mummies, fossielen en zelfkazers weer te zien die eens per jaar worden opgedolven voor 'deskundig commentaar': Marga Bult, Maggie McNeal, Cor-Nald Maas.

WOENSDAG Benfica-Chelsea 1-2
Op teletekst: 'Jesus: "Soms is het leven oneerlijk".'
Zou ook een bericht van een vrijdag ergens in 33 n.C. kunnen zijn geweest.

DONDERDAG Paul
Aan het eind van deze dag waarop het werkelijk geen seconde droog is geweest komt Paul McCartney op de iPod met het juiste vonnis: 'It's not right / In one life / Too much rain...' ('Too Much Rain', Chaos and Creation in the Backyard)

VRIJDAG Douglas
Ja, ja, sinds deze week weer te zien op RTL5: het onvolprezen The King of Queens. Bedankt RTL5! En vermoedelijk ook bedankt Ditisstefan, voor de - dit keer niet open - brief.

ZATERDAG Oss
Het Journaal heeft een item over het bericht dat nog maar vier gemeentes financiële steun geven aan hun voetbalclub. Opmerkelijk is dat alle gemeenten hun club een voldoende geven, op één na: Oss.
Ik begrijp niet wat de gemeente te zeuren heeft, de FC is al voor het derde jaar op rij in de gezonde categorie drie ingedeeld en schrijft als enige Brabantse club zwarte cijfers. De club is bovendien betrokken bij tal van maatschappelijke projecten en sociale activiteiten. Het enige wat de gemeente bij hoeft te dragen is af en toe het veld maaien, en zelfs daar zijn ze nog te lui voor.
Ergens begrijp ik het ook weer wel, met de SP als grootste partij. Die doen al jaren niets anders dan de bevolking stelselmatig ophitsen tegen de club.

Geen opmerkingen: