zaterdag 27 april 2013

Zeven dagen lang (160)

20 t/m 27 april

ZONDAG Pompey
Na de Cardiff-ellende kwam er gelukkig ook goed nieuws van over de plas: de fans van Portsmouth hebben hun club gewoon even teruggekocht van de Aziatische eigenaar!
Portsmouth krijgt automatisch tien punten in mindering en degradeert daardoor naar het vierde niveau, maar de overname werd op grandioze wijze gevierd met een 'Relegation Party' in een uitverkocht Fratton Park tegen Sheffield United (3-0). Hartverwarmend. Tegen het moderne voetbal!

MAANDAG Titelstrijd
Ik hoop dat FC Volendam GEEN kampioen wordt. Het hele jaar reist er geen kip paling mee naar uitwedstrijden en is het thuis een dooie boel, maar nu ze kampioen kunnen worden, wordt men daar opeens wakker. Doe mij maar Cambuur, daar is het altijd volle bak en sfeervol, vanavond bij Emmen-Cambuur (1-3) waren er meer fans uit Leeuwarden dan in heel Emmen en Volendam bij elkaar.

DINSDAG Koningslied
Taaljournalist Gaston Dorren vindt dat het Koningslied een betere criticus verdient dan taalkundige Wim Daniëls, die met zijn commentaar op het lied bij Pauw & Witteman een kettingreactie van kritiek deed ontstaan. Daniëls deed het voorkomen alsof de tekst vol taalfouten stond, maar veel van zijn opmerkingen betroffen smaakkwesties, stelt Dorren.
Volgens mij was het verwarrende dat Daniëls daar feitelijk met twee petten op zat: als taalkundige, maar ook in zijn hoedanigheid van cabaretier.
Hij eindigde niet voor niets als 21ste in Zoggels top 100 van Nederlandse cabaretiers.

WOENSDAG Beslist
Bayern München-Barcelona 4-0; Borussia Dortmund-Real Madrid 4-1.
En zo is ook meteen duidelijk wie er volgend jaar in Brazilië wereldkampioen wordt...

DONDERDAG Elk nadeel heb ze voordeel
Als je al op je dertigste je midlifecrisis krijgt, dan weet je in ieder geval dat je je over je pensioen geen zorgen meer hoeft te maken.

VRIJDAG Bijtertje
Luis Suárez krijgt tien wedstrijden schorsing aan de broek voor het bijten van zijn tegenstander.
Het slachtoffer, Branislav Ivanovic, mag nog van geluk spreken dat het maar Suárez was met zijn twee rattentandjes, en niet bijvoorbeeld Viktor Fischer met zijn verwoest gebit. Als die zijn afgebrande kerkhof in je arm zet, dan is het meteen einde carrière.

ZATERDAG History repeats
En weer zorgt het thema van de illegalen voor problemen in de coalitie. In 2011 was er binnen het CDA onenigheid over het kabinetsbeleid met betrekking tot jonge illegalen en werd de arme minister Leers, die gewoon het regeerakkoord uitvoerde, de zondebok. Nu is de PvdA tot op het bot verdeeld over de in het regeerakkoord afgesproken strafbaarheidsstelling van illegaliteit. Dan zal er binnenkort wel weer een Mauro naar voren worden geschoven om het debat te gijzelen.

Geen opmerkingen: