zaterdag 13 april 2013

Zeven dagen lang (158)

7 t/m 13 april

ZONDAG Vergissing
Volgens Henk Krol bevindt zijn partij 50Plus zich in de 'kleuterfase'.
Is dat niet meer iets voor de pedopartij?

MAANDAG Een-twee
Trouwen op maandag wordt steeds populairder, meldt nu.nl.
Waarschijnlijk omdat tegenwoordig veel mensen nog maar een blauwe maandag getrouwd zijn.

DINSDAG Gezonde lectuur
Rascha Peper, Maria Mosterd, Maartje Wortel, Conny Braam. De vrouwen in de Nederlandse literatuur zijn van de afdeling specerijen, groente & fruit. Het wachten is nog op Thea Bloemkool.

WOENSDAG Nee, opnieuw nog niet dood
Leo Vroman is vandaag 98 jaar geworden.
Volgend jaar weer, Leo!

DONDERDAG Tenenkrommend
Het 'Marokkanendebat' is, zoals verwacht, een fiasco geworden. Natuurlijk ging het weer over de vorm (de naam) en niet over de inhoud (de problematiek). GroenLinks deed zelfs helemaal niet mee. Is dat niet werkweigering, het verzaken van de democratische plicht?
Natuurlijk is Wilders' bijdrage ook vrijwel nihil, maar hij benoemt het probleem tenminste nog. Dat de oorzaken die hij noemt onzin en de oplossingen die hij aandraagt waanzin zijn is vers twee.
David Pinto, hoogleraar en Marokkaan, vindt de hele gang van zaken ook een gotspe: 'Er is inderdaad sprake van een Marokkanenprobleem. Je kunt het wel ontkennen, maar het is zo. Als ik bij de dokter kom omdat ik pijn in zes tenen heb, heb ik een tenenprobleem. [...] Als 65 procent van Marokkaanse jongeren met de politie in aanraking komt, is er een Marokkanenprobleem.' (bron)
De parlementariërs zijn als doktoren die staan te bekvechten of de patiënt wel een tenenprobleem heeft, en intussen slaat de wondkoorts toe en maken de zes tenen de hele patiënt zieker en zieker. Tot er op een gegeven moment een kwakzalver binnenkomt die zegt: de hele voetenpartij moet eraf, zodat ook de vier goede tenen er de dupe van worden.

VRIJDAG Eethoek
Ikea is weer in opspraak, nu omdat er elandvlees in de lasagne is gevonden. Eerder bleken de gehaktballetjes al paardenvlees te bevatten.
Lasagne, gehaktballen? Ik moet bekennen dat ik er nog nooit geweest ben, maar is de Ikea niet een meubelzaak??

ZATERDAG Syllovergisme
Peter Alliss (1931) bij BBC's Football Focus: 'None of today's footballers has a decent haircut. They have the most appalling haircuts!'
Johan Derksen (1949) in Voetbal International: de PSV-spelers droegen zondag 'oorbellen met de waarde van een modaal jaarsalaris, een hifi-koptelefoon die hen afsloot van de buitenwereld en communiceren onmogelijk maakte, en ze zaten van top tot teen onder de tatoeages, om over die lachwekkende petjes nog maar te zwijgen.'
Voorpagina De Groene Amsterdammer deze week: 'De generatiekloof bestaat niet'.

Geen opmerkingen: