zaterdag 30 maart 2013

Zeven dagen lang (156)

24 t/m 30 maart

ZONDAG Wat men zich zoal afvraagt op een voetballoze zondag
Zou Jordy* zelf inmiddels ook een baby hebben? (Dur dur d'être papa)

MAANDAG Koud man (I)
Het is nog steeds volop winter, ook al is het lente, maar de 'Broodje Unox'-kiosk op station 's-Hertogenbosch is al ontmanteld en vervangen door de 'Ola Happiness Station' voor ijsco's en andere zomerse versnaperingen.
Ik ben er alleen nog niet uit of dat mij, als zelfbenoemde antiweeropportunist, nu tevreden moet stemmen of juist niet.

DINSDAG Nederland-Roemenië
Mooi, al die Feyenoord-spelers in Oranje, maar de keerzijde is dat je de hele tijd in doodsangst zit dat er eentje geblesseerd raakt door een doodschop van zo'n Roemeense slager.

WOENSDAG Koud man (II)
De weermannen en -vrouwen beginnen me zo langzamerhand ook op de zenuwen te werken met hun 'Ja het is nog steeds winter, maar dat levert wel mooie plaatjes op'.
Marco Verhoef presteert het vandaag doodleuk te melden dat het 'in Wit-Rusland gelukkig wel aangenaam' is.

DONDERDAG Staatssteun
De Europese Commissie beschouwt de deal tussen PSV en de gemeente Eindhoven mogelijk als verkapte staatssteun. Als dat inderdaad de conclusie is, dan schept dat een aardig precedent en kunnen ze de hele competitie in Spanje wel opdoeken. De Spaanse clubs hebben gezamenlijk een schuld van ruim 700 miljoen euro bij de fiscus, die ze bovendien vrolijk verder mogen laten oplopen.
Als dat geen verkapte staatssteun is...

VRIJDAG Appie Jabbie
Wat ik hier schrijf over die vaderlandse bekeerlingen als nieuw fenomeen is niet helemaal waar. We hadden een paar jaar geleden immers al Abdul-Jabbar van de Ven. Waar is die eigenlijk gebleven?
Hij vond toen dat Wilders dood moest. Niet via een moordaanslag overigens, kanker was beter.
Hij studeerde ook in Nijmegen toen ik daar zat. Ik zag hem weleens het Erasmusgebouw binnengaan en keek dan altijd toe of hij door de portier overmeesterd zou worden, maar neen.

ZATERDAG Veendam
SC Veendam is afgelopen maandag weer eens failliet gegaan, maar de ervaring leert dat dat niks betekent. Die ladelichters weten immers elke keer weer een nieuw smoesje te verzinnen, van een fake begroting tot een lege BV, en de KNVB trapt er elke keer met open ogen in. Nu is oud-speler en erkende druktemaker Henk de Haan een actie begonnen om mensen geld uit de zakken te kloppen.
Het is toch te gek voor woorden dat een betaald voetbal organisatie voor zijn voortbestaan afhankelijk is van een dwaze actie van de lokale dorpsgek!?
Men tipte mij dat hij deze week zelfs bij DWDD heeft gezeten. Dat verbaast me ook al niks, die sensatiezoekers laten geen kans voorbijgaan een provinciaal met een spraakgebrek uit te nodigen die zogenaamd zijn zaak mag bepleiten, maar die in feite het zoveelste exemplaar uit het rariteitenkabinet is dat de kijker wordt voorgeschoteld om eens lekker uit te lachen met zijn allen. Aan een mogelijk redding van Haarlem, RBC Roosendaal of AGOVV Apeldoorn heb ik ze indertijd geen seconde zendtijd zien besteden. Maar nu er een malloot actief is, is het ineens wel interessant.

Geen opmerkingen: